• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

РЕЗУЛТАТИ ОД ТРКА

ВТОРА ТРКА - МАРАКЕШ, РЕЗУЛТАТИ

РЕЗУЛТАТИ ОД ТРКАТА

ВТОРА ТРКА - МАРАКЕШ

ПОЗ Бр. ВОЗАЧ ТИМ КРУГОВИ ЗАОСТАНУВАЊЕ KМ/H (MPH) НАЈБРЗ КРУГ ВО КРУГОТ
1
9
Рено e.дамс
33
-
123,4 (76.7)
1:23,663
21
2
2
Сем Бирд
ДС Вирџин Рејсинг
33
2,457
123,3 (76.6)
1:24,173
21
3
19
Феликс Розенквист
Махиндра Рејсинг
33
7,195
123,1 (76.5)
1:23,579
13
4
8
Нико Прост
Рено e.дамс
33
11,586
122,9 (76.4)
1:24,212
21
5
11
Лука ди Граси
АБТ Шефлер Ауди Спорт
33
13,771
122,8 (76.3)
1:24,340
25
6
66
Даниел Абт
АБТ Шефлер Ауди Спорт
33
18,233
122,6 (76.2)
1:24,219
24
7
88
Оливер Тарвеј
НекстЕВ НИО
33
21,71
122,4 (76.1)
1:24,751
19
8
25
Жан-Ерик Верње
Тачита
33
28,011
122,2 (75.9)
1:24,535
25
9
23
Ник Хајдфелд
Махиндра Рејсинг
33
33,699
121,9 (75.8)
1:24,861
23
10
37
Хозе Марија Лопез
ДС Вирџин Рејсинг
33
33,863
121,9 (75.8)
1:24,690
20
11
27
Робин Фријнс
МС Амлин Андрети
33
37,092
121,8 (75.7)
1:24,675
22
12
4
Стефан Саразин
Вентури
33
40,683
121,6 (75.6)
1:25,260
30
13
7
Жером д’Амброзио
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
33
42,034
121,6 (75.6)
1:24,946
22
14
47
Адам Керол
Панасоник Јагуар Рејсинг
33
49,026
121,3 (75.4)
1:24,906
24
15
33
Ма Кинг Хуа
Тачита
33
50,433
121,2 (75.3)
1:25,402
29
16
3
Нелсон Пике јуниор
НекстЕВ НИО
33
1:15,452
120,2 (74.7)
1:25,091
10
17
20
Мич Еванс
Панасоник Јагуар Рејсинг
32
1 круг
119,0 (74.0)
1:24,982
24
18
6
Лоик Дувал
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
30
3 круга
109,5 (68.0)
1:22,600
30
19
5
Маро Енгел
Вентури
26
-
94,2 (58.6)
1:23,164
20
20
28
Антонио Феликс да Коста
МС Амлин Андрети
21
-
105,8 (65.7)
1:23,088
20
РЕЗУЛТАТИ ОД СУПЕР ПОЛ

РЕЗУЛТАТИ ОД СУПЕР ПОЛ - МАРАКЕШ

ПОЗ Бр. ВОЗАЧ ТИМ ВРЕМЕ НА КРУГ ЗАОСТАНУВАЊЕ KМ/H (MPH) КРУГОВИ
1
19
Феликс Розенквист
Махиндра Рејсинг
1:21,509
-
131,2 (81.5)
3
2
9
Себастиен Буеми
Рено e.дамс
1:21,546
0,037
131,2 (81.5)
4
3
2
Сем Бирд
ДС Вирџин Рејсинг
1:21,686
0,177
130,9 (81.4)
4
4
3
Нелсон Пике
НекстЕВ НИО
1:23,879
2,37
127,5 (79.2)
4
5
25
Жан-Ерик Верње
Тачита
-
-
0.0 (0.0)
-
РЕЗУЛТАТИ ОД КВАЛИФИКАЦИИТЕ

РЕЗУЛТАТИ ОД КВАЛИФИКАЦИИТЕ - МАРАКЕШ

ПОЗ Бр. ВОЗАЧ ТИМ ВРЕМЕ НА КРУГ ЗАОСТАНУВАЊЕ KМ/H (MPH) КРУГОВИ
1
25
Жан-Ерик Верње
Тачита
1:20,993
-
132,1 (82.1)
5
2
19
Феликс Розенквист
Махиндра Рејсинг
1:21,175
0,182
131,8 (81.9)
3
3
9
Себастиен Буеми
Рено e.дамс
1:21,350
0,357
131,5 (81.7)
5
4
2
Сем Бирд
ДС Вирџин Рејсинг
1:21,392
0,399
131,4 (81.7)
4
5
3
Нелсон Пике јуниор
НекстЕВ НИО
1:21,651
0,658
131,0 (81.4)
4
6
66
АБТ Шефлер Ауди Спорт
Махиндра Рејсинг
1:21,725
0,732
130,9 (81.3)
5
7
8
Нико Прост
Рено e.дамс
1:21,777
0,784
130,9 (81.3)
5
8
88
Оливер Тарвеј
НекстЕВ НИО
1:21,853
0,86
130,7 (81.2)
5
9
27
Робин Фријнс
МС Амлин Андрети
1:21,912
0,919
130,6 (81.1)
3
10
28
Антонио Феликс да Коста
МС Амлин Андрети
1:22,073
1:08
130,3 (81.0)
5
11
23
Ник Хајдфелд
Махиндра Рејсинг
1:22,074
1,081
130,3 (81.0)
4
12
11
Лука ди Граси
АБТ Шефлер Ауди Спорт
1:22,081
1,088
130,3 (81.0)
5
13
37
Хозе Марија Лопез
ДС Вирџин Рејсинг
1:22,133
1,14
130,2 (80.9)
5
14
5
Маро Енгел
Вентури
1:22,236
1,243
130,1 (80.8)
4
15
4
Стефан Саразин
Вентури
1:22,270
1,277
130,0 (80.8)
5
16
20
Мич Еванс
Панасоник Јагуар Рејсинг
1:22,355
1,362
129,9 (80.7)
4
17
7
Жером д’Амброзио
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
1:22,681
1.688
129,4 (80.4)
5
18
33
Ма Кинг Хуа
Тачита
1:23,248
2,255
128,5 (79.8)
4
19
6
Лоик Дувал
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
1:23,933
2,94
127,4 (79.2)
5
20
47
Адам Керол
Панасоник Јагуар Рејсинг
1:25,695
4,702
124,8 (77.6))
3

ПРВА ТРКА - ХОНГ КОНГ, РЕЗУЛТАТИ

РЕЗУЛТАТИ ОД ТРКАТА

ПРВА ТРКА - ХОНГ КОНГ

Бр. ВОЗАЧ ТИМ КРУГОВИ ЗАОСТАНУВАЊЕ KМ/H (MPH) НАЈБРЗ КРУГ ВО КРУГОТ
1
9
Себастиен Буеми
Рено е.дамс
45
-
94,4 (58.6)
1:04,256
12
2
11
Лука ди Граси
АБТ Шефлер Ауди Спорт
45
2,477
94,3 (58.6)
1:03,648
10
3
23
Ник Хајдфелд
Махиндра Рејсинг
45
5,522
94,2 (58.5)
1:05,085
5
4
8
Нико Прост
Рено е.дамс
45
7,36
94,1 (58.5)
1:04,683
6
5
28
Антонио Феликс да Коста
МС Амлин Андрети
45
17,987
93,8 (58.3)
1:04,342
30
6
27
Робин Фријнс
МС Амлин Андрети
45
21,161
93,7 (58.2)
1:04,143
32
7
7
Жером д’Амброзио
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
45
28,443
93,5 (58.1)
1:05,559
7
8
88
Оливер Тарвеј
НекстЕВ НИО
45
30,355
93,5 (58.1)
1:05,344
5
9
5
Маро Енгел
Вентури
45
30,898
93,5 (58.1)
1:04,390
33
10
4
Стефан Саразин
Вентури
45
31,734
93,4 (58.1)
1:04,289
32
11
3
Нелсон Пике
НекстЕВ НИО
45
35,256
93,3 (58.0)
1:04,267
11
12
47
Адам Керол
Панасоник Јагуар Рејсинг
45
43,839
93,1 (57.8)
1:04,732
33
13
2
Сем Бирд
ДС Вирџин Рејсинг
45
48,058
93,0 (57.8)
1:03,372
41
14
6
Лоик Дувал
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
43
2 круга
90,1 (56.0)
1:04,712
40
15
19
Феликс Розенквист
Махиндра Рејсинг
43
2 круга
88,7 (55.1)
1:02,947
36
16
66
Даниел Абт
АБТ Шефлер Ауди Спорт
34
11 круга
85,7 (53.3)
1:03,263
25
17
25
Жан Ерик Верње
Тачита
31
14 круга
89,0 (55.3)
1:03,078
28
18
20
Мич Еванс
Панасоник Јагуар Рејсинг
24
21 круг
88,8 (55.2)
1:04,575
10
19
37
Хозе Марија Лопез
ДС Вирџин Рејсинг
15
30 круга
96,9 (60.2)
1:05,344
11
20
33
Ма Кинг Хуа
Тачита
1
44 круга
114,9 (71.4)
-
-
РЕЗУЛТАТИ ОД КВАЛИФИКАЦИИТЕ

РЕЗУЛТАТИ ОД КВАЛИФИКАЦИИТЕ - ХОНГ КОНГ

Бр. ВОЗАЧ ТИМ ВРЕМЕ НА КРУГ ЗАОСТАНУВАЊЕ KМ/H (MPH) КРУГОВИ
1
3
Нелсон Пике
НекстЕВ НИО
1:03,099
-
106,1 (65.9)
3
2
88
Оливер Тарвеј
НекстЕВ НИО
1:03,231
0,132
105,9 (65.8)
5
3
37
Хозе Марија Лопез
ДС Вирџин Рејсинг
1:03,251
0,152
105,9 (65.8)
3
4
2
Сем Бирд
ДС Вирџин Рејсинг
1:03,258
0,159
105,9 (65.8)
5
5
9
Себастиен Буеми
Рено е.дамс
1:03,317
0,218
105,8 (65.7)
3
6
19
Феликс Розенквист
Махиндра Рејсинг
1:03,332
0,233
105,7 (65.7)
3
7
66
Даниел Абт
АБТ Шефлер Ауди Спорт
1:03,615
0,516
105,3 (65.4)
3
8
6
Лоик Дувал
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
1:03,637
0,538
105,2 (65.4)
3
9
25
Жан Ерик Верње
Тачита
1:03,750
0,651
105,0 (65.3)
5
10
8
Нико Прост
Рено е.дамс
1:03,759
0,660
105,0 (65.3)
3
11
23
Ник Хајдфелд
Махиндра Рејсинг
1:03,848
0,749
104,9 (65.2)
3
12
5
Маро Енгел
Вентури
1:03,915
0,816
104,8 (65.1)
3
13
28
Антонио Феликс да Коста
МС Амлин Андрети
1:04,057
0,958
104,5 (65.0)
5
14
47
Адам Керол
Панасоник Јагуар Рејсинг
1:04,428
1.329
103,9 (64.6)
3
15
4
Стефан Саразин
Вентури
1:04,520
1,421
103,8 (64.5)
3
16
20
Мич Еванс
Панасоник Јагуар Рејсинг
1:04,588
1,489
103,7 (64.4)
5
17
33
Ма Кинг Хуа
Тачита
1:04,740
1,641
103,4 (64.3)
5
18
7
Жером д’Амброзио
Фарадеј Фјучр Драгон Рејсинг
1:05,166
2,067
102,8 (63.8)
3
19
11
Лука ди Граси
АБТ Шефлер Ауди Спорт
1:08,094
4,995
98,3 (61.1)
2
20
27
Робин Фријнс
МС Амлин Андрети
1:10,407
7,308
95,1 (59.1)
2

СЛЕДНА ТРКА: БУЕНОС АИРЕС - 18.02.17

Уличната кружна патека во Пуерто Мадеро змијулесто се протега околу живописните пејсажи на паркот Микаела Бастидас и лагуната Коипос. Омилена за возачите, патеката во Буенос Аирес е единствена патека домаќин во сите три сезони на Формула Е.

ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ТРКАТА