НАГОДУВАЊЕ НА ВАШЕТО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (ЕВ)

НАГОДУВАЊЕ НА ВАШЕТО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (ЕВ)

ПРИДОБИВКИ ОД ПОВРЗАНОСТА

Добродојдовте на Вашето возбудливо ново патување со Jaguar. Тука ќе Ве поврземе со карактеристиките и услугите што се во срцето на Вашиот електрифицирачки свет, вклучувајќи ги системот за информации и забава, апликациите за паметен телефон и мапите за полнење.

УНАПРЕДЕТЕ ГО ВАШЕТО ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Покрај погодноста и заштедите од Вашиот професионално вграден домашен полнач постојат неколку паметни начини за унапредување на Вашето електрично доживување секој ден.

КОРИСТЕТЕ ЕВТИНА ТАРИФА И ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

КОРИСТЕТЕ ЕВТИНА ТАРИФА И ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

ЕВ тарифите се посебно создадени за сопствениците на електрични возила и обично нудат пониска цена на струјата кога има мала потрошувачка во ноќните часови. Ова значи дека Вашето електрично возило можете да го полните дома на најекономичен и најзгоден начин.

А со струјата од обновливи извори што денес ја нудат голем број на снабдувачи тоа е најодржлив начин досега.
НАПРАВЕТЕ РАСПОРЕД ЗА ПОЛНЕЊЕ

НАПРАВЕТЕ РАСПОРЕД ЗА ПОЛНЕЊЕ

Полнењето во ноќните часови е едноставно и Ви овозможува придобивка од значително поевтините ЕВ тарифи што ги нудат бројни снабдувачи на струја за домаќинствата. Со помош на функцијата за претпочитано време за полнење на Вашето возило никогаш нема да го заборавите периодот на евтината тарифа.

За да го поставите периодот за претпочитано време за полнење преземете ја долунаведената апликација iGuide1 и побарајте „vehicle charging“ (полнење на возилото).
МАКСИМИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА СО ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

МАКСИМИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА СО ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

Функцијата Претходно климатизирање Ви овозможува да ги загреете или изладите кабината и батеријата додека Вашиот Jaguar е приклучен на полнење. На тој начин се користи струјата од мрежата и се чува енергијата на батеријата за да се максимира автономијата.

За да поставите претходно климатизирање, преземете ја долунаведената апликација iGuide1 и побарајте „preconditioning“ (претходно климатизирање).

ПРЕПОРАЧАНИ АПЛИКАЦИИ ЗА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

Со нашите апликации Jaguar iGuide и Jaguar Remote добивате моментален пристап до главните елементи за контрола и карактеристиките на Вашето возило секогаш кога Ви требаат1.

АПЛИКАЦИЈА JAGUAR IGUIDE: МОБИЛЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВОЗИЛОТО

АПЛИКАЦИЈА JAGUAR IGUIDE: МОБИЛЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВОЗИЛОТО

Апликацијата Jaguar iGuide1 Ви нуди едноставно пронаоѓање и увид во главните карактеристики и елементи за контрола на Вашиот Jaguar. Оваа апликација е и мобилен прирачник за Вашето возило и дава одговор на кое било прашање.
АПЛИКАЦИЈА JAGUAR REMOTE: КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД СЕКАДЕ

АПЛИКАЦИЈА JAGUAR REMOTE: КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД СЕКАДЕ

Апликацијата Jaguar Remote1 Ви дава целосна контрола на карактеристиките на Вашето возило директно од Вашиот телефон. Далечинското заклучување, статусот на горивото, времето за полнење и климатизацијата можат да се постават со допир на копче.

ДОПОЛНИТЕЛНА ПОДДРШКА

ПОЛНЕЊЕ

ПОЛНЕЊЕ

Дознајте ги едноставните чекори за полнење на Вашето возило во домашни услови или на Вашата следна дестинација.
РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ НА ПЛАГ-ИН ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ НА ПЛАГ-ИН ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

Запознајте се со режимите што Ви овозможуваат да го возите Вашето PHEV возило со погон на струја или бензин.

1Само компатибилни паметни телефони. Предмет на пазарна мобилна мрежа, сигнал и сметка на клиентот. Бара мобилни податоци или Wi-Fi врска.