JAGUAR I-PACE

ГЛАВНИ ДЕТАЛИ

ЕЛЕКТРИЧНИ ПЕРФОРМАНСИ

Возбудувачка моќност и динамика. Нулта емисија на издувни гасови. Сѐ што би можеле да очекувате од целосно електричен SUV на Jaguar со високи перформанси.

АВТОНОМИЈА

АВТОНОМИЈА

Факторите како температурата и брзината на движење можат да влијаат на автономијата на електричното возило. Искористете го Калкулаторот за автономија за да дознаете до каде може I-PACE да Ве однесе.

АВТОНОМИЈА

470KM††Автономијата е до 470km со целосно наполнета батерија*.
Вредност според WLTP. Во реални услови за возење овие вредности можат да варираат.

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ

8,5 часа*


Со помош на полнач со наизменична струја AC со моќност од 11kW, целосно полнење може да се постигне за само 8,5 часа*. Совршено за полнење во домашни услови преку ноќ. Времето се базира на користење на домашен полнач на наизменична струја AC со моќност од 11kW.

ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

0 CO2


Нулта емисија на издувни гасови.

ЗАБРЗУВАЊЕ

4,8

секунди

Способен за забрзување од 0 до 100km/h за 4,8 секунди

ТЕХНОЛОГИЈА

Беспрекорно интегрираните технологии овозможуваат едноставно контролирање на функциите на I‑PACE и на Вашите поврзани уреди.

Pivi Pro, нашиот систем за информации и забава веќе го знаете како и Вашиот паметен телефон. Главните информации од системот за навигација1, медиумите и контактите ги имате со еден допир.
PIVI PRO
ЕДЕН ПОГЛЕД ЗА ИНФОРМАЦИИТЕ
MERIDIAN AUDIO
ПАКЕТ ONLINE И WIFI СО ПЛАН НА ПОДАТОЦИ
GO I-PACE, АПЛИКАЦИЈА НА JAGUAR

GO I-PACE, АПЛИКАЦИЈА НА JAGUAR

Апликацијата GO I-PACE Ви покажува како Jaguar I-PACE би се вклопил во Вашиот живот. Оваа апликација Ви дава факти и бројки како веќе да сте го возеле автомобилот вклучувајќи ги мапите од патувања, предвидената автономија и искористувањето на батеријата, достапните станици за полнење долж Вашата патека и проценка на Вашата заштеда.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЗА IOS ПРЕЗЕМЕТЕ ЗА ANDROID
АПЛИКАЦИЈАТА JAGUAR REMOTE

АПЛИКАЦИЈАТА JAGUAR REMOTE

Апликацијата Jaguar Remote4 Ви овозможува да комуницитате со I-PACE од Вашиот паметен телефон. Проверете ја состојбата со полнење, статусот на полнењето, степенот на полнење, проценетата автономија и други показатели за Вашиот автомобил. Со далечинска команда можете да го започнете и прекинете полнењето, да управувате со тарифите за полнење и да ја поставите максималната состојба на полнење.
ФУНКЦИЈАТА JAGUAR OPTIMISED ASSISTANCE И SOS ПОВИК

ФУНКЦИЈАТА JAGUAR OPTIMISED ASSISTANCE И SOS ПОВИК

Со функцијата Jaguar Optimised Assistance можете директно да го повикате тимот на Jaguar Assistance во случај на дефект. При посериозен инцидент, функцијата SOS Итен повик автоматски Ве поврзува со тимот за итна реакција. Овој тим ќе ги извести службите за итна интервенција за Вашата локација.

ПРАКТИЧНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ

Полнењето најдобро е да се изведува преку ноќ кога Вашиот автомобил е паркиран. Додека се одморате и релаксирате, I-PACE безбедно се полни и се подготвува за следниот ден.

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Полнењето во домашни услови не само што е згодно туку често е и поефтино по километар кога ќе се спореди со цената на бензинот, дизел горивото или попатното полнење. За полнење на Вашиот I-PACE во домашни услови препорачуваме професионално вграден домашен полнач – познат и како ѕиден полнач или домашна станица за полнење.
ВЛЕЧЕЊЕ

ВЛЕЧЕЊЕ

Вашиот Jaguar I-PACE има капацитет за влечење до 750kg и максимална сила врз спојната точка (врз куката за влечење) дo 45kg. Од Jaguar додатоци можете да купите демонтажна кука за влечење.
КЛУЧ ЗА АКТИВИРАЊЕ

КЛУЧ ЗА АКТИВИРАЊЕ

Отпорен на вода и на удари, целосно новиот Клуч за активирање5 од втората генерација Ви овозможува да го отклучите, заклучите и стартувате Вашето возило. Значи, без оглед на тоа какви активности на отворен простор сте планирале со Вашите пријатели, повеќе нема потреба од конвенционални клучеви за автомобил.
БЕЗБЕДНОСНА ЌЕЛИЈА

БЕЗБЕДНОСНА ЌЕЛИЈА

I‑PACE користи комбинација од алуминиум и челик за да формира крут кафез околу батеријата којшто обезбедува зголемена безбедност за сите патници во возилото.
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Изберете некои од бројните карактеристики што се дизајнирани за поедноставно и побезбедно возење и паркирање. Со многу иновативни технологии што се на располагање, ќе сфатите дека сите карактеристики се дизајнирани за да го збогатат Вашето доживување при возењето, а гарантираат и поголема безбедност.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Скројте го I-PACE по Ваш вкус преку понудените модели, мотори и пакети на спецификации.

ПЕРСОНАЛИЗИРАЈТЕ ГО ВАШИОТ JAGUAR I‑PACE

Изберете го моделот, моторот и пакетот на спецификации пред да го персонализирате Вашето возило преку понудените бои, тркала и опции за внатрешноста.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА JAGUAR I-PACE

МОДЕЛИ НА JAGUAR I-PACE

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ ДЕТАЛИ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Персонализирајте го Вашиот Jaguar I-PACE.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ
СО JAGUAR НА СТРУЈА

СО JAGUAR НА СТРУЈА

Откријте го возењето на струја.

Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: староста, состојбата, температурата и постоечкиот степен на енергетско напојување на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.
*Со помош на брз полнач со еднонасочна струја - DC со моќност од 100kW
.​
††Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

2Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

3Се применува политика за фер користење. По искористувањето на 20GB пред истекот на еден месец, брзината и функционалноста може да се намалат до крајот на месецот. За подетални информации во однос на политиката за фер користење, а поврзани со оваа функција, погледнете ги условите за користење на InControl Pivi Pro на jaguar.com/pivi-pro-terms. Времето на репродукција зависи од провајдерот и резолуцијата на видео содржината. ХД видео содржина значително ја зголемува количината на искористените податоци.

4Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar. Апликацијата Jaguar Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.

5Клучот за активирање може да се наполни за 1 час и обезбедува работен век на батеријата до 7 дена.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем), или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.