ДИЗАЈН

Прекрасен од секој агол.

ДВЕ СТРАНИ НА ПРИКАЗНАТА

Секоја страна има свој уникатен карактер, без оглед дали е тоа чистотата на варијантата coupé, или слободата и безгрижноста што доаѓаат со варијантата convertible.

ПРИВЛЕКУВА ВНИМАНИЕ

ПИКСЕЛ ЛЕД ФАРОВИ СО ПРЕПОЗНАТЛИВО СВЕТЛО ЗА ДНЕВНО ВОЗЕЊЕ DRL

ПИКСЕЛ ЛЕД ФАРОВИ СО ПРЕПОЗНАТЛИВО СВЕТЛО ЗА ДНЕВНО ВОЗЕЊЕ DRL

Новите фарови на F‑TYPE се издолжени и се простираат наназад при што се соединуваат со аеродинамичните линии на автомобилот. Анимираните трепкачи за правец минуваат преку „Ј“ потписот и додаваат театралност во изгледот.
ЛЕД КРАЈНИ СВЕТЛА

ЛЕД КРАЈНИ СВЕТЛА

На задниот дел, ЛЕД крајните светла на F‑TYPE се протегаат наоколу до крилата на задните тркала и го истакнуваат мускулестиот став на автомобилот.

ЕУФОРИЈА ОДВНАТРЕ

Внатрешноста на F‑TYPE е возбудливо место. Седиштата со мала тежина нудат удобно сместување. Елементите за контрола се интуитивно достапни. Инструментите се јасни и едноставни.

СЕДИШТА

СЕДИШТА

Седиштата Performance во F‑TYPE можaт да се прилагодуваат во 12 насоки, така што можете да се сместите во вашето омилено место. Исто така, постои опција за греење или ладење што нуди уште поголем комфор.
АМБИЕНТ

АМБИЕНТ

Пет бои што ќе одговараат на вашето расположение. Премиум осветлувањето во кабината обезбедува дополнителен детаљ за персонализација.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ F‑TYPE

Не постои погрешен одговор кога избирате помеѓу Coupé и Convertible.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.

Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.