ТЕХНОЛОГИЈА-ВО-АВТОМОБИЛ

Беспрекорно поврзани.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА

СТИЛСКИ И ТЕХНИЧКИ ИЗГЛЕД

Со Touch Pro, системот за информации и забава во F‑TYPE, ќе бидете беспрекорно поврзани со надворешниот свет. На стандардниот екран на допир од 10”, користете ги гестикулациите со штипнување и поминување со прст за да пристапите едноставно до нашето аудио-визуелно доживување.

СЕДНЕТЕ ЗАД ВОЛАНОТ

Едноставен и интуитивен. Изберете го за да прикажете цела мапа во 3Д на информативната табла, каде што можете да ги видите иинформациите за возењето, ажурирањата за навигацијата и да видите што се репродуцира, сето тоа на новиот интерактивен дисплеј за возачот од 12.3” со висока резолуција.

ДОБРО ПОВРЗАНИ

ПАМЕТЕН ИЗБОР

ПАМЕТЕН ИЗБОР

A smarter, safer way to use your smartphone while in your vehicle. Navigate effortlessly through your library and play your music with Apple CarPlay®. Or use the equally seamless integration of Android AutoTM.
ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП

ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП

Комуницирајте со вашиот F‑TYPE, каде и да сте. Апликацијата Remote на Jaguar ви овозможува далечински да го проверите нивото на гориво, да ја обележите локацијата на возилото и удобно да го заклучите/отклучите автомобилот и да го контролирате клима уредот.
СМИРЕНОСТ

СМИРЕНОСТ

Во случај на кражба, опционалниот систем Secure Tracker ја сигнализира локацијата на вашиот F-TYPE и веднаш ги алармира одговорните служби и помага во пронаоѓањето на вашето возило.

ВАШЕ ВОЗЕЊЕ. ВАШ ЗВУК.

Исклучително богатиот звук на аудио системот на F‑TYPE е заслуга на MeridianTM, британските специјалисти за звук со висока резолуција. Овие најсовремени аудио системи се проектирани со помош на прецизни дигитални технологии и беспрекорно се интегрираат во луксузната внатрешност на автомобилот.
ИСТРАЖЕТЕ ГО MERIDIAN

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ F‑TYPE

Не постои погрешен одговор кога избирате помеѓу Coupé и Convertible.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.

Карактеристиките на InControl, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Апликацијата Remote треба да се преземе од Apple/Play Store. Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно.

Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.