ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
xj-swb-luxury
XJ LUXURY
XJ Luxury нуди доживување во беспрекорно возење со префинета внатрешност создадена да ги возбудува сетилата. XJ Luxury е дотеран и заводлив, агилен и елегантен.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-swb-premium
XJ PREMIUM LUXURY
Уживајте во надграденото ниво на престиж, комфор и во изборот од збогатениот асортиман на луксузни опции.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-swb-portfolio
XJ PORTFOLIO
XJ Portfolio ја нуди можноста за зголемена персонализација и уште поуникатен стил на внатрешноста.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-swb-rs
XJ R-SPORT
Уникатниот спортски стил додава друга димензија на возбудувањето и доживувањето во возење, што ги нуди XJ R-Sport.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xjr-swb
XJR575
Најфокусираниот, најагилниот и најподготвениот член на семејството XJ.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-swb-xj50
XJ50
Special Landmark Edition по повод 50-годишнината. XJ50 го слави триумфот на британскиот дизајн и мајсторската изработка.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-lwb-luxury
XJ LUXURY
XJ Luxury нуди доживување во беспрекорно возење со префинета внатрешност создадена да ги возбудува сетилата. XJ Luxury е дотеран и заводлив, агилен и елегантен.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-lwb-premium
XJ PREMIUM LUXURY
Уживајте во надграденото ниво на престиж, комфор и во изборот од збогатениот асортиман на луксузни опции.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-lwb-portfolio
XJ PORTFOLIO
XJ Portfolio ја нуди можноста за зголемена персонализација и уште поуникатен стил на внатрешноста.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-lwb-autobiography
XJ AUTOBIOGRAPHY
Моделот XJ Autobiography е кулминацијата на серијата модели на XJ со луксузен и уникатен стил независно дали сте зад воланот или на седиштата за сопатниците.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xjr-lwb
XJR575
Најфокусираниот, најагилниот и најподготвениот член на семејството XJ.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
xj-lwb-xj50
XJ50
Special Landmark Edition по повод 50-годишнината. XJ50 го слави триумфот на британскиот дизајн и мајсторската изработка.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас

*Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.

Погледнете ги WLTP вредностите.

WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

[1]Податоците за моторот не се ресертифицирани во 2018. Прикажаните податоци одговараат на сертификацијата од 2017 година.