ДОЖИВУВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

Откријте ја префинетоста на XJ со исклучителен мотор, молневита трансмисија и множество напредни технологии за возење.

XJ ви нуди комфор и префинетост на луксузен автомобил со брзина на реакцијата и вклученост на возачот како во спортски автомобил.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
УБАВИНА. СИЛА. БЕЗБЕДНОСТ

Целосно алуминиумската конструкција на каросеријата на XJ се одликува со јакост, исклучителна крутост и со многу мала тежина. Споена со заковки и без ниту еден заварен спој, 100-процентната алуминиумска монокок конструкција на шасијата и каросеријата прави овој автомобил да биде со најмала тежина во неговата класа.

Одличниот однос моќност/тежина ги унапредува сите аспекти на перформансите, а монокок конструкцијата нуди зголемена крутост за унапредена управливост како и одлични придобивки за безбедноста.

МОЌЕН, СО БРЗА РЕАКЦИЈА, ПАМЕТЕН

V6 дизел моторот со турбо полнач кај XJ развива исклучителен вртежен момент и моќност и нуди извонредни карактеристики за возење. За бесшумно и глатко менување на степените на пренос сите модели се опремени и со трансмисија со 8 брзини што се карактеризира со побрза реакција и обезбедува помала потрошувачка на гориво.

ПАЛЕТА НА МОТОРИ
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ЗНАЧАЈНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛОТ
КОМФОР И КОНТРОЛА
Системот Прилагодлива динамика постојано го набљудува автомобилот до 500 пати во секунда, менувајќи го амортизирањето за да одговара на условите. Овие постојани прилагодувања се грижат за мирното возење и стабилноста на XJ, унапредувајќи ја контролата без никакви загуби во комфорот при возењето.
ЦЕЛОСНА КОНТРОЛА
Автоматската трансмисија со 8 степени на пренос кај XJ се контролира со помош на Jaguar Drive Selector, којшто се подигнува и ви е на дофат на раката откако ќе го притиснете копчето „Start“. Системот Jaguar Drive Control нуди два режима за возење – Dynamic, динамички режим, што обезбедува забрзување со побрза реакција, а Winter, зимскиот режим, дава поголема контрола на движењето во лизгави услови.
УНАПРЕДЕНА УПРАВЛИВОСТ И ВРТЕЖЕН МОМЕНТ
Динамичките карактеристики на возење кај XJR575 се потпомогнати од Електронски активен диференцијал со Насочување на вртежниот момент преку кочење. Оваа технологија овозможува фина контрола на распределбата на моќноста, максимирање на тракцијата и ограничување на појавата на провртување на тркалата. Во спрега со системот Динамичка контрола на стабилноста (DSC) и Системот против блокирање на тркалата при кочење (ABS), ви овозможува во целост да ги искористите возбудливите перформанси на XJR575.
ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА
Интелигентниот систем Погон на сите тркала (AWD) реагира додека да трепнете, така што доколку задните тркала започнат на провртуваат, системот моментно го прераспределува вртежниот момент за да го компензира тоа. Преку 90 проценти од вртежниот момент на моторот може да биде прераспределен од задните тркала кон предните тркала за да се обезбеди оптимална тракција.
Погледнете го видеото
КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКВА ПОВРШИНА (ASPC)
Уникатниот систем на Jaguar, Контрола на движењето по секаква површина (ASPC), е контрола на мала патна брзина, работи на брзини меѓу 3,6 km/h и 30 km/h. Системот се грижи XJ да се справи со ситуациите со мала тракција независно од временските услови и му овозможува на возачот да се концентрира на управувањето на возилото. Системот има и функција за тргнување од место којашто му овозможува на XJ да тргне од место на лизгава површина, како и функција за спуштање по надолнина којашто ја контролира брзината на возилото на пострмни надолнини.
НОВ ДИЗЕЛ, БЕНЗИНСКИ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕН?

Нашите тековни бензински мотори и новите дизел мотори се најчистите и најефикасните мотори што сме ги произвеле досега. Нашиот нов електричен погонски систем е иднината на возењето. Кој е вистинскиот за вас?

КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ ЗА ВАС?

XJ е врвниот седан на Jaguar. Совршената комбинација на најсовремена технологија, спортска динамика и богат луксуз. Креирајте го вашиот совршен XJ со помош на нашиот конфигуратор.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

*Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.

Погледнете ги WLTP вредностите.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

Податоците за моторот не се ресертифицирани во 2018. Прикажаните податоци одговараат на сертификацијата од 2017 година.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас