НАДВОРЕШНОСТ

Со поширок, понизок профил – XE е извајан околу карактеристиките што го зајакнуваат неговиот самоуверен карактер.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Jaguar и споредете ги едно до друго
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar близу вас
XE И XE R‑DYNAMIC

Дефинирајте го вашиот XE избирајќи помеѓу XE и XE R‑Dynamic. Искусете ги уникатните надворешни детали со изборот на XE, или пак засилете го спортското возење со изборот на XE R-Dynamic.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
НАПРЕДНА АЕРОДИНАМИКА

Префинетата надворешност на XE нуди аеродинамични перформанси. Исклучителниот дизајн на XE овозможува импресивно низок коефициент на отпор на воздухот од Cd 0.26. XE е ефикасен и економичен.

XE И XE R‑DYNAMIC
НАПРЕДНА АЕРОДИНАМИКА
МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

Опционалните динамични Матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL гарантираат дека вашиот XE веднаш паѓа во очи. Огромните анимирани трепкачи за правец* на предните и на задните светла дополнително го збогатуваат модерниот изглед на возилото.

*Достапно кај сите модели

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КРАЈНИ СВЕТЛА

Тенкиот дизајн на легендарните крајни светла ја збогатува убедливата појава на XE. Со дизајнерски детали земени од F‑TYPE, ЛЕД светлата со графика во облик на шикана ја истакнуваат спортската природа на возилото.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ДИЗАЈНОТ
БОЈА НА НАДВОРЕШНОСТА
Со 12 понудени бои, XE ви овозможува да го направите возилото навистина ваше. Изберете некоја од неметалик, металик или премиум металик боите за да го збогатите впечатливиот изглед на возилото.
КАРОСЕРИЈА ОД ТИПОТ R-DYNAMIC
R-Dynamic опремата за каросерија оди еден чекор понатаму во изразувањето на спортскиот карактер на XE. Оваа опрема се карактеризира со спортски преден одбојник, спортски странични прагови и декоративен панел под задниот одбојник во боја на каросеријата.
ТРКАЛА
Разубавете го вашиот XE со палетата од 11 тркала што се достапни во димензиите од 17” до 20”.
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Jaguar и споредете ги едно до друго
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar близу вас