БЕЗБЕДНОСТ

Со многу иновативни технологии што се на располагање, ќе сфатите дека сите карактеристики се дизајнирани за да го збогатат вашето доживување при возењето и обезбедуваат поголема безбедност.

Дизајниран да се грижи за вашата безбедност, за безбедноста на вашите сопатници, на батеријата и на останатите учесници во сообраќајот, I‑PACE е осмислен да содржи множество од безбедносни карактеристики.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
БЕЗБЕДНОСНА ЌЕЛИЈА

I‑PACE користи комбинација од алуминиум и челик за да формира крут кафез околу батеријата којшто обезбедува зголемена безбедност за сите патници во возилото.

НАДВОРЕШЕН ЗВУЧЕН СИСТЕМ
I‑PACE емитира надворешен звучен сигнал на брзини под 20km/h. На овој начин I‑PACE се грижи пешаците да бидат свесни за присуството на автомобилот.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:NzA6_zy0GXM
ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА
Сеопфатен систем од шест воздушни перничиња што се состои од воздушни перничиња за возачот и совозачот, странични воздушни завеси и странични воздушни перничиња за градите е дел од стандардната опрема што се грижи за заштитата на патниците во возилото.
ISOFIX
На секојз страна од задните седишта се поставени по две ISOFIX точки за седишта за бебе/дете.
ИНОВАТИВНИ БЕЗБЕДНОСНИ ТЕХНОЛОГИИ

Од справување со градската гужва до големите брзини на отворен пат, за обезбедување дополнителна безбедност за вас и вашите сопатници во I‑PACE има множество од иновативни безбедносни технологии што се дел од стандардната опрема, се нудат како опционална опрема или како дел од опционален пакет.

ПРИЛАГОДЛИВА КОНТРОЛА НА ПАТНА БРЗИНА СО ПОМОШ ЗА УПРАВУВАЊЕ

За да се поедностави возењето на долги релации и во комплицираните ситуации во густ сообраќај, I‑PACE го нуди системот Прилагодлива контрола на патна брзина со Помош за управување. Овој систем автоматски го поставува I‑PACE во средината на неговата коловозна лента и го управува долж неа, а истовремено го одржува поставеното растојание до возилото пред него.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:ApvI8Wxt_5I
СТАНДАРДНИ СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
ИТНО КОЧЕЊЕ
Со помош на камера, радар и ултразвучни сензори системот се грижи да се спречи судар со друго возило, со пешаци и велосипедисти. Ако се забележи ситуација за потенцијален челен судар, се издаваат звучни и визуелни предупредувања. Ако не реагирате, тогаш системот ќе го активира кочењето за да помогне да се намали тежината на можниот судар.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:8Rj81_7gz_A
КОНТРОЛА НА ПАТНАТА БРЗИНА И ОГРАНИЧУВАЧ НА БРЗИНАТА
Системот Контрола на патна брзина ви овозможува да одржувате непроменета брзина без постојана употреба на педалот за гас. Со помош на системот Ограничувач на брзината можете да поставите максимална брзина на возилото.
ПРИЛАГОДЛИВ ОГРАНИЧУВАЧ НА БРЗИНАТА И ПРЕПОЗНАВАЊЕ СООБРАЌАЕН ЗНАК
Редовно ве информира за знаците за ограничување на брзината и забрането претекнување јасно прикажувајќи ги во групата инструменти. Кога е активиран, системот Прилагодлив ограничувач на брзината ги користи информациите од системот Препознавање сообраќаен знак и соодветно на нив ја прилагодува брзината на возилото со помош на системот за контрола на патна брзина.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:iUpM0xsiSLw
НАДЗОР НА СОСТОЈБАТА НА ВОЗАЧОТ
Преку набљудување на вашите команди со воланот и активностите со педалите за гас и кочници, системот Надзор на состојбата на возачот забележува ако сте почнале да се чувствувате поспан и ви дава рано предупредување кога треба да направите пауза и да се одморите.
ПОМОШ ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ ВО КОЛОВОЗНА ЛЕНТА
Чувствува кога вашето возило ненамерно излегува од коловозната лента и со активирање на воланот нежно го враќа возилото назад во лентата.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
dWknbO-3HYw
КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД
Камерата за поглед наназад ви обезбедува видливост кога се движите наназад. За да ви помогне при паркирање, на екранот на допир се појавуваат статични линии што го претставуваат I‑PACE и неговата предвидена патека.
ПАКЕТИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Секој пакет нуди лепеза од карактеристики што се грижат за вашата безбедност и редовна информираност. Пакетот Park е стандард кај моделот I‑PACE S. Пакетот Park и пакетот Drive се стандард кај моделот I‑PACE SE. Пакетот Park и пакетот Driver Assist се стандард кај моделите I‑PACE HSE и First Edition.

ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ
Паралелното и паркирањето под прав агол се уште поедноставни со системот за помош при паркирање, којшто управува со вашето возило при влез и излез од погодно паркинг место. Откако ќе изберете погон за òд нанапред (Drive) или за òд наназад (Reverse), на вас останува само да ја контролирате брзината на возилото. Графиката и известувањата ве водат низ потребните маневри.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:dKWGDRgdbgQ
360⁰ ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ
Ви дава целосна доверба при маневрирање во тесен простор. Сензорите што се поставени околу возилото автоматски се активираат кога ќе се избере погон за òд наназад (Reverse), или можат да се активираат рачно. При маневрирањето, визуелната графика и звучните сигнали ви укажуваат на растојанието до пречките.
НАБЉУДУВАЊЕ ЗА СЛОБОДЕН ИЗЛЕЗ
Ги предупредува патниците што излегуваат од возилото низ задните врати за автомобили или велосипедисти што приоѓаат кон возилото. Кога ќе се забележи ризично приоѓање, на вратата ќе заблеска предупредувачко светло. Светлото веднаш ќе се изгасне кога ќе биде безбедно да се отвори вратата.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:EsrDwU5Lyc0
НАБЉУДУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ЗАД ВАС
Особено е од корист при òд наназад кога излегувате од паркинг место. Системот за набљудување на сообраќајот зад вас ве предупредува за ризично приоѓање од двете страни на вашето возило. Ќе ве извести и со звучно и со визуелно предупредување така што знаете што има зад вас, дури и кога погледот ви е попречен.
ПРИЛАГОДЛИВА КОНТРОЛА НА ПАТНА БРЗИНА СО ФУНКЦИЈАТА ТРГНИ - ЗАСТАНИ
Се одржува безбедно растојание до возилото пред вас дури и кога тоа забавува. Доколку возилото пред вас застане во место, и вие полека ќе застанете во место зад него. Во тргни - застани сообраќај, системот Прилагодлива контрола на патна брзина автоматски ќе продолжи со движењето следејќи го автомобилот пред вас.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:EyAtTlzBIfU
ИТНО КОЧЕЊЕ ПРИ ГОЛЕМА БРЗИНА
Забележува кога може да дојде до потенцијален челен судар со друго возило и прикажува предупредување за да кочите. Во случај да не реагирате, автомобилот ќе го активира кочењето за да се намали силината на можниот удар. Системот е активен на брзина од 10 km/h до 160 km/h.
ПОМОШ ЗА МРТОВ АГОЛ
Системот Помош за мртов агол може да ви помогне да спречите судар. Ако вашето возило забележи друг автомобил во вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш во соодветниот надворешен ретровизор ќе се вклучи мало предупредувачко светло, а движењто на воланот ќе ви укаже дека I‑PACE треба да го оддалечите од возилото што приоѓа.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:pR7EhHE0soQ
ПРИЛАГОДЛИВА КОНТРОЛА НА ПАТНА БРЗИНА СО ПОМОШ ЗА УПРАВУВАЊЕ
Ги следи возилата и коловозните ленти пред вас со помош на камера и радар за да го одржува вашето возило во средина на коловозната лента и да ја ограничува брзината на I‑PACE соодветна на однесувањето на сообраќајот пред вас. Оваа карактеристика го забавува вашето возило за да одржува релаксирано и стабилно возење во ситуации со густ сообраќај.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:ApvI8Wxt_5I
360° СИСТЕМ ОД КАМЕРИ ЗА ОПКРУЖУВАЧКА СЛИКА
Користи четири различни камери дискретно поставени околу возилото за да се обезбеди поглед од горе од 360° што се прикажува на екранот на допир. За да ви помогне при маневрирањето истовремено можат да се прикажуваат неколку различни погледи.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:wnR92RhOEWE
ИТНО КОЧЕЊЕ ПРИ ГОЛЕМА БРЗИНА
Забележува кога може да дојде до потенцијален челен судар со друго возило и прикажува предупредување за да кочите. Во случај да не реагирате, автомобилот ќе го активира кочењето за да се намали силината на можниот удар. Системот е активен на брзина од 10 km/h до 160 km/h.
ПОМОШ ЗА МРТОВ АГОЛ
Системот Помош за мртов агол може да ви помогне да спречите судар. Ако вашето возило забележи друг автомобил во вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш во соодветниот надворешен ретровизор ќе се вклучи мало предупредувачко светло, а движењто на воланот ќе ви укаже дека I‑PACE треба да го оддалечите од возилото што приоѓа.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:pR7EhHE0soQ

Пронајдете ја вашата одушевувачка комбинација од перформанси, технологија и стил на Jaguar.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Додајте до три модели за споредба
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас