ТЕХНОЛОГИЈА ВО АВТОМОБИЛ

Беспрекорно интегрираните технологии овозможуваат едноставно контролирање на функциите на I‑PACE и вашите поврзани уреди.

I‑PACE обезбедува исклучително современо доживување, како во автомобилот така и надвор од него. Без оглед дали е тоа на двата екрани на допир, интерактивниот дисплеј за возачот, Head-Up дисплејот или на вашиот паметен телефон, тоа што ви треба никогаш не е далеку.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
TOUCH PRO DUO

Нашиот систем за информации и забава Touch Pro Duo се состои од два екрани на допир со димензија од 10” интегрирани во инструмент таблата и долен екран на допир со димензија од 5” со мултифункционални динамички копчиња за избор.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:v1v9Ss8JQo4

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Некои опишани карактеристики може да зависат од пазарот или од погонската единица. Обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

ПОВРЗЛИВОСТ КАКО СТАНДАРД
NAVIGATION PRO
Системот Navigation Pro ви овозможува да изберете приказ на мапи во 2Д или 3Д. Зачувајте ги вашите омилени места и користете ја гестикулацијата со повеќекратен допир за едноставно истражување на мапите. Со I‑PACE, системот Navigation Pro исто така подробно ја опишува вашата автономија земајќи ги во предвид разните фактори меѓу коишто се топологијата на патот и ограничувањата на брзината.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:M1YaPrydegU
ПАКЕТ SMARTPHONE
Пакетот Smartphone го прави комуницирањето со мноштвото апликации, преку екранот на допир на I‑PACE, едноставно и интуитивно. Пакетот вклучува прилагодено Spotify доживување и Tile® – апликација што ви помага да пронајдете изгубени или разместени предмети.
CONNECT PRO
Со Connect Pro, I‑PACE ви овозможува да бидете редовно информиран и во тек. Дознајте што се случува долж вашата патека, за блиските паркинг места и места од интерес, а по инсталирањето SIM картичка, можете да создадете 4G Wi-Fi Hotspot во возилото за да осигурате дека секогаш ќе бидете поврзан.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:u6g4p3NoKfI
REMOTE
Бидете поврзан со I‑PACE. Компатибилна со повеќето Apple и Android паметни телефони, апликацијата Remote ви овозможува да бидете во тек и да комуницирате со главните информации за возилото вклучувајќи ги достапната автономија, статусот на полнењето, степенот на полнењето и состојбата на приклучувањето.
SECURE TRACKER
Ја користи технологијата за следење за да ве алармира дека има обид за кражба, а на односните власти им ја дава локацијата на вашето возило. Опционалниот систем Secure Tracker Pro1 ја унапредува оваа функција и ако вашето возило било украдено со неовластен или дупликат клуч испраќа аларм до центарот за следење на украдени возила.
ONLINE MEDIA
Слушајте ја вашата омилена музика, омилена радио станица и омилените подкаст дигитални датотеки додека сте во движење. Сето тоа без вашиот паметен телефон. Поврзете ги вашите Deezer и TuneIn сметки со InControl Portal и до вашите медиуми можете да пристапите директно од екранот на допир во вашето возило.
SMART SETTINGS

Автоматски го препознава секој возач преку неговиот клуч и телефон, функцијата Smart Settings може да ги избере претпочитаните положби на седиштето и ретровизорите и да го вклучи вашиот претпочитан медиум на почетокот на секое патување. Функцијата Smart Settings може и да ги научи и автоматизира овие ваши склоности врз основа на вашите навики и рутини во минатото.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
yt:URgXPjG9Jtk

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Некои опишани карактеристики може да зависат од пазарот или од погонската единица. Обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

HEAD-UP ДИСПЛЕЈ
Системот се грижи да не го одвојувате погледот од патот пред вас. Опционалниот Head-Up дисплеј на ветробранското стакло ги прикажува главните податоци за возилото како што се вашата брзина и насоките за навигација. Се карактеризира со кристално чиста графика во боја со висока резолуција.
ИНТЕРАКТИВЕН ДИСПЛЕЈ ЗА ВОЗАЧОТ
12.3"-ниот интерактивен дисплеј за возачот со висока резолуција обезбедува информации што се важни за возењето, меѓу коишто е навигација на целиот екран со 3Д мапа, точно таму кадешто ви треба. Неговата висока резолуција осигурува најчиста слика, а префинетиот процесор дава глатки движења и остра графика.
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN
Ја оживува вашата музика со два аудио системи од британските експерти за звук Meridian™. Врвниот аудио систем Meridian со опкружувачки звук со технологијата Trifield™ емитира полн и чист звук како да се работи за изведба во живо. Со распоредот на 15-те звучници, Meridian™ го дава најдоброто аудио доживување како дел од стандардната опрема кај моделите I‑PACE HSE и First Edition.
ИСТРАЖЕТЕ ГО MERIDIAN
JAGUAR IGUIDE
Апликацијата Jaguar iGuide ја користи најновата технологија за да ги објасни сите карактеристики и елементи за контрола на вашиот I‑PACE што треба да ги знаете. Таа служи и како мобилен прирачник за сопственикот, што обезбедува дека секогаш при рака ќе го имате одговорот на кое било прашање.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА АПЛИКАЦИЈАТА

Пронајдете ја вашата одушевувачка комбинација од перформанси, технологија и стил на Jaguar.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Одредени опишани карактеристики можеби се опционални или зависат од пазарот. За достапноста и целосните услови во вашата земја ве молиме да погледнете на веб-локацијата на Jaguar за вашата земја или консултирајте го локалниот продавач на Jaguar. Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани на оваа веб-страница во однос на технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на обновувања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Додајте до три модели за споредба
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас