НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Револуционерниот дизајн на I‑PACE е верен и на духот на Jaguar и на идејното возило I‑PACE Concept.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас
АЕРОДИНАМИКА

Од нагласените лаци над предните тркала до задниот дифузор, секој елемент аеродинамичниот дизајн на I‑PACE му овозможува на автомобилот лесно да го сече воздухот за да се постигне оптимизирана автономија и стабилност.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ВДЛАБНАТИНА СО ОТВОР ВО ХАУБАТА
ЗАДЕН ДИФУЗОР
КВАКИ НА ВРАТИТЕ
ВДЛАБНАТИНА СО ОТВОР ВО ХАУБАТА

Истакнатата украсна маска се заоблува навнатре - го намалува отпорот преку насочување на воздушното струење низ отворот во вдлабнатината во хаубата, коешто потоа минува преку заоблената линија на покривот со што се добива максимална ефикасност.

ЗАДЕН ДИФУЗОР

Издигнатите агли го насочуваат воздухот за тој глатко да го напушти возилото, минимизирајќи ја разликата во притисоците што предизвикува аеродинамичен отпор.

КВАКИ НА ВРАТИТЕ

За да се осигура непрекинато струење на воздухот долж целата надворешност, кваките на вратите се во истата рамнина со страничните површини на автомобилот.

ГРАЦИОЗНА СТРАНИЧНА ЛИНИЈА

Кабината за возачот е поставена ниско, опфатена со крилата, што создава чувство на движење и ја надополнува зашилената странична линија на каросеријата.

СТИЛ

Тенките футуристички ЛЕД фарови се карактеризираат со нашиот препознатлив двоен „Ј“ графички потпис и на I‑PACE му даваат јасна појава на патот, додека покривот, којшто може да биде во боја на каросеријата, во црна контрастна боја или од панорамско стакло, нуди исклучително мирна и непрекината линија.

ЛЕД ФАРОВИ
ЗАДНИ ЛЕД СВЕТЛА 
ЛЕД ФАРОВИ

За да имате подобра видливост и поголема безбедност при ноќното возење, изберете ги опционалните матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL.

ЗАДНИ ЛЕД СВЕТЛА 

Мазните задни светла на I‑PACE се исто така со ЛЕД технологија. Кога се избрани опционалните матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL

ОПЦИИ ЗА ПОКРИВОТ

Покривот на I‑PACE е достапен во боја на каросеријата, во црна контрастна боја или, за да ја полни кабината во природна светлина, од панорамско стакло.

JAGUAR ТРКАЛА 

Направете го I-PACE навистина Ваш со избор на еден од 11-те модели на тркала. Тркалата се достапни во димензиите од 18” дo 22”. Меѓу другите опции тука е и тркалото од 22" Style 5069, со 5 краци, во сјајна црна боја Gloss Black со контрастна завршна обработка со дијамант и влошки од карбонски влакна (на сликата)

Пронајдете ја вашата одушевувачка комбинација од перформанси, технологија и стил на Jaguar.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ