ПЕРФОРМАНСИ

Ви претстои возбудување.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Jaguar и споредете ги едно до друго
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar блиску до вас
ОД ЗАЧУДУВАЧКИ МОТОРИ ДО МОТОРИ ШТО ЕДНОСТАВНО ЌЕ ВЕ ОСТАВАТ БЕЗ ЗДИВ

Погонска единица во F‑TYPE се највозбудливите бензински мотори на Jaguar. Сите се карактеризираат со иновативни технологии за намалување на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 без да се нарушат перформансите.

СЛУШНЕТЕ ОДБЛИЗУ

Сите модели, од 4-цилиндричниот мотор со моќност од 300PS до V8 моторот со моќност од 575PS, имаат активен спортски издувен систем. Изберете ја опцијата со променлив издувен систем, овозможува вклучување и исклучување на системот, така што ќе можете да „згрмите“ со издувниот систем на секаков број на вртежи на моторот.

i4
Силни перформанси со префинетост и ефикасност. 2.0-литарскиот 300PS 4-цилиндричен бензински мотор со турбо полнач развива исклучителна моќност и нуди динамична управливост.
V6
Моќен и рафиниран. Компактниот супер полнач со контрола на притисокот на полнење и секундарниот вентил за гас, ви дава експлозија од сите 380PS од моќноста кога забрзувате, без никаква задршка.
V8
Големо забрзување и брза реакција на моторот што се добиваат од моќноста од 450PS или од моќноста од 575PS што ја развива моторот во моделот R. Оваа моќност се пренесува со помош на автоматска трансмисија со 8 степени на пренос. Изберете погон на задните тркала (RWD)* или погон на сите тркала (AWD) за оптимални перформанси во сите услови за возење.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
БЕСТРАШНО ДОЖИВУВАЊЕ

Најкраткото растојание помеѓу две точки е права линија. Но, каде е тука забавата? Шасија со прекрасни пропорции, стегнато потпирање и волан со брза реакција. Ова е комбинацијата што го прави F‑TYPE неверојатно агилен и го држи цврсто на патот по којшто возите.

ИНСТИНКТИВНИ ПЕРФОРМАНСИ
ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА
Погонот на сите тркала со системот Интелигентна динамика на погонот кај F‑TYPE нуди перформанси со совршена урамнотеженост што овозможува доверлива управливост за патот што е пред вас.
НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ ПРЕКУ КОЧЕЊЕ
F‑TYPE користи систем за кочење со поединечна контрола на внатрешните тркала за да се максимира способноста дури и во најтесните свиоци. Преку намалување на подуправувањето, се добива спортска агилност и дополнителна самодоверба на возачот.
ЕЛЕКТРОНСКИ АКТИВЕН ДИФЕРЕНЦИЈАЛ
Управува со испораката на вртежниот момент до секое од задните тркала за целосно искористување на достапната моќност. Ова ви овозможува покасно да влегувате во свиоците и порано за забрзувате. Работи со системот Интелигентна динамика на погонот.
ДИНАМИЧНО ВОЗЕЊЕ
ДИНАМИКА КОЈАШТО МОЖЕ ДА СЕ КОНФИГУРИРА
Персонализирајте ги карактеристиките за возење за да одговараат на вашите желби. Системот Динамика којашто може да се конфигурира ви овозможува да ја прилагодите тежината на управувањето, мапирањето на трансмисијата и реакцијата на гаста.
ПРИЛАГОДЛИВА ДИНАМИКА
Системот Прилагодлива динамика врши брза анализа на командите на возачот и условите за возење и ја заострува реакцијата на F‑TYPE за да се обезбеди оптимално доживување во возењето во секое време.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ИЗВОНРЕДНА СИЛА НА КОЧЕЊЕ
НАПРЕД 355MM. НАЗАД 325MM
Оптимизиранo да ги комбинира трајноста и малата тежина, а истовремено да овозможува сигурни перформанси.
НАПРЕД 380MM. НАЗАД 325MM
Нуди доверливо ниво на извонредна сила на кочење.
НАПРЕД 380MM. НАЗАД 376MM
Исклучително брза реакција и прогресивни перформанси на кочење.
НАПРЕД 398MM. НАЗАД 380MM
Нашиот најмоќен систем за кочење, способен за долготрајни перформанси од највисоко ниво.
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ F‑TYPE

Не постои погрешен одговор кога избирате помеѓу Coupé и Convertible.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Jaguar и споредете ги едно до друго
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar блиску до вас

*Достапно само со моторите со моќност од 450PS.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.

Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.