ПЕРФОРМАНСИ

Мотори со компресор, со брза реакција. Алуминиумска конструкција со мала тежина. Софистицирано потпирање. F‑TYPE е вистински перформансен автомобил.

Цврстата алуминиумска каросерија со мала тежина на F‑TYPE е совршена платформа за спортски автомобил. Таа му овозможува на фино дотераниот систем на потпирање со двојна вилушка да осигура прецизна контрола и е одлично надополнување на палетата од мотори со високи перформанси на F‑TYPE. Заедно, тие обезбедуваат исклучителни односи моќност/тежина и вртежен момент/тежина - вистинските мерки за перформансите на еден спортски автомобил.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ПЕРФОРМАНСИ
ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА
Системот Погон на сите тркала на F‑TYPE со Интелигентна динамика на погонот нуди перформанси со совршена смиреност, овозможувајќи сигурна управливост на секаква површина на патот. Системот е опционален кај моделите F‑TYPE и F‑TYPE R-Dynamic, а стандарден кај моделите F‑TYPE R и F‑TYPE SVR, и со него овој Jaguar е најспособниот меѓу спортските автомобили.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
yt:cF_LC6KY1Yk
Погледнете го видеото
ВОЗЕЊЕ И УПРАВЛИВОСТ
F‑TYPE се дефинира со исклучителна контрола, агилност и повратна информација. Неговото врвно возење се поткрепува со крутата шасија, нашето потпирање со двојни вилушки од кован алуминиум и софистицираниот систем Електричен серво управувач (EPAS).
Погледнете го видеото
yt:7qQoDNdXu1s
ИЗБОР НА СИСТЕМИ ЗА КОЧЕЊЕ
предни кочници од 355mm и задни кочници од 325mm
Оптимизиран за да ги комбинира трајноста и малата тежина, а истовремено да овозможува сигурни перформанси.
предни кочници од 380mm и задни кочници од 325mm
Овој систем нуди доверливо ниво на исклучителна сила на кочење.
предни кочници од 380mm и задни кочници од 376mm
Исклучително брза реакција и прогресивни перформанси на кочење.
предни карбонско-керамички кочници од 398mm и задни карбонско-керамички кочници од 380mm
Нашиот најмоќен систем за кочење. Способен за долготрајни перформанси од највисоко ниво дури и во најтешките услови.
ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ

Динамиката на F‑TYPE изгледа природна благодарејќи на нашите напредни технологии за возење. За да овозможи поостро вртење и да се намали подуправливоста, системот Насочување на вртежниот момент обезбедува контролирано независно кочење на внатрешните, предно и задно, тркала низ свиоците. Електронскиот активен диференцијал* може сето ова да го однесе еден чекор понатаму, работeјќи заедно со Интелигентна динамика на погонот за прецизно да управува со испораката на вртежниот момент до секое од задните тркала. А за да се добие оптимален комфор и контрола, тука е системот Прилагодлива динамика* што го анализира патот и вашиот стил на возење и според нив ја менува реакцијата на F‑TYPE.

*Достапноста на карактеристиката зависи од моделот и моторот. Ве молиме за подетални информации да погледнете во Конфигураторот или Водичот за спецификации и цени.

Погледнете го видеото
yt:cF_LC6KY1Yk

Дизајниран да даде право уживање во возењето, техничкото совршенство на F‑TYPE нуди пространство од можности што ќе одговараат на барањата на секој возач и на секој пат. Coupé или Convertible, погон на задните тркала или погон на сите тркала, рачна или автоматска трансмисија, серијата модели F‑TYPE нуди по нешто за секој тип на возач. Дизајнирајте го и креирајте го својот совршен F‑TYPE со помош на нашиот конфигуратор или пријавете го вашиот интерес.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

*Feature availability is model and engine dependent. Please refer to the Configurator or Specification and Price Guide for details. Vehicles shown in films may not be exact representations of recent upgrades and enhancements. Please refer to your local Jaguar Retailer for the latest specifications.

СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Додајте до три модели за споредба
Url
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
Url
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
Url
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас
Url