ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

F‑TYPE. Скроен за вас.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
РАДУВАЈТЕ ИМ СЕ НА ДЕТАЛИТЕ
ПАКЕТ BLACK EXTERIOR

Храбро покажете го скриениот карактер на вашиот F‑TYPE со нашиот пакет Black Exterior. Порабувањето на предната украсна маска, предниот разделник, страничните отвори за воздух и декоративниот панел под задниот одбојник се во уникатната завршна обработка со црната боја Gloss Black. Дополнителните стилски елементи за надворешноста како што е јагуарот во скок (заштитен знак на Jaguar) и натписите доаѓаат во црна боја и го збогатуваат изгледот на овој спортски автомобил што ги привлекува погледите.


КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПАКЕТ EXTERIOR DESIGN

Овој пакет се фокусира на аспектите што се интегрален дел од надворешниот дизајн на F‑TYPE. Се карактеризира со преден разделник, странични прагови и дифузор во задниот одбојник во боја на каросеријата по ваш избор.КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПАКЕТ BLACK EXTERIOR DESIGN

F‑TYPE доаѓа и со пакетот Black Exterior Design којшто вклучува преден разделник, странични прагови и дифузор во задниот одбојник во боја на каросеријата, заедно со порабување на предната украсна маска, порабување на прозорците, странични отвори за воздух, јагуарот во скок (заштитен знак на Jaguar) и натписи во црната боја Gloss Black.КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПАКЕТ CARBON CERAMIC BRAKE

Нашата најмоќна понуда во серијата модели. Смелите шепи на кочниците во жолта боја ги нагласуваат карбонско керамичките кочници, предните со димензија од 398mm, а задните со димензија од 380mm. Изгледот го комплетираат 20"-ните тркала „Style 1041“, со 10 краци, во црната нијанса Satin Black со контрастна завршна обработка со дијамант.КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ИЗБОР НА ТРКАЛА
ЛИЧНО ВАШ

Освен што ќе ја истакне динамичната појава на вашиот F‑TYPE, еден комплет од привлечни тркала може да внесе дел од вашиот карактер како дополнителен детаљ. Асортиманот се состои од елегантни, прекрасно проектирани тркала од легура со димензија од 18" до 20" во разни стилови и завршни обработки.

ТРКАЛА
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
19" Style 5101, 5 двојни краци, во црната боја Gloss Black со контрастна завршна обработка со дијамант
20" Style 5060, 5 краци, во сребрената боја Gloss Sparkle Silver
20" Style 5061, 5 двојни краци, во сивата боја Satin Grey
20" Style 6003, 6 двојни краци, во сивата боја Gloss Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант
20" Style 1041, 10 краци, во црната боја Satin Black со контрастна завршна обработка со дијамант
20" Style 5102, 5 краци, во црната боја Gloss Black
20" Style 1066, 10 краци, во црната боја Gloss Black со контрастна завршна обработка со дијамант
ОПЦИИ ЗА ПОКРИВ
АЛУМИНИУМСКИ ПОКРИВ

Класичниот избор за F‑TYPE Coupé.КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ФИКСЕН ПАНОРАМСКИ ПОКРИВ

Многу повеќе природна светлина во кабината. За поголема приватност, оваа опција има внатрешна завеса што може да се затвори рачно.КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПРОМЕНЛИВ ПОКРИВ

Покривот нагоре? Или надолу? Тоа може да ви биде најтешката одлука во денот.КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ЕКСПЛОЗИЈА ОД БОИ
ЛИЧНА ПАЛЕТА

Пронајдете ја вашата идеална боја со помош на палетата на бои SVO Premium. Меѓу понудените 18 бои се и боите:

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Atacama Orange (нијанса на портокалова боја)
Sanguinello Orange (нијанса на портокалова боја)
Velocity Blue (нијанса на сина боја)
Desire Deep Red (нијанса на црвена боја)
Sorrento Yellow (нијанса на жолта боја)
Constellation Blue Black (нијанса со сина и црна боја)
Icy White (нијанса на бела боја)
ИНСПИРИРАНА ВНТРЕШНОСТ
ОПЦИЈА COLD
Опционалниот пакет Climate внесува топлина во зимските денови и во себе вклучува греење на ветробранското стакло, греење на воланот и клима уред со две зони.
ОПЦИЈА BLACK
Посакајте ѝ добредојде на темната софистицираност. Пакетот Interior Black се карактеризира со отвори за вентилација, група инструменти, таблата со прекинувачи на вратите и рачките за отворање на вратите во црна боја, црни краци на воланот и куќишта на прекинувачите и црна завршна обработка на рачката на централната конзола.
ОПЦИЈА LUXURY
Разведрете ја внатрешноста на вашето возило со пакетот Interior Luxury. Се карактеризира со премиум осветлување во кабината, осветлени плочки на праговите и дополнителна надградба со кожа.
ОПЦИЈА PREMIUM
Како дополнување на карактеристиките на пакетот Interior Luxury, пакетот Plus нуди целосна дополнителна надградба со кожа за луксуз низ целата кабина.
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ
КУЌИШТА НА РЕТРОВИЗОРИТЕ – КАРБОНСКИ ВЛАКНА СО ЗАВРШНА ОБРАБОТКА ВО SILVER WEAVE
Куќиштата на ретровизорите од висококвалитетни карбонски влакна со завршна обработка во Silver Weave обезбедуваат стилска надградба инспирирана од перформансите.
ЛУКСУЗНА ПОДНА ПРОСТИРКА ВО БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
Раскошна мека подна простирка за багажниот простор во црната боја Jet Black со логото на Jaguar. Првокласна густина на плетка на влакното 2.050g/m2 со порабување со кожата Nubuck.
ШТИТНИК ОД ВЕТЕР
Штитникот од ветер е едноставен за поставување и отстранување и со него се намалува провевот и турбуленцијата во кабината, дури и на големи брзини. Се испорачува со торба со знакот на Jaguar.
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Jaguar и споредете ги едно до друго
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar блиску до вас

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило на интернет.

Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar блиску до вас