• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

I-PACE

Впечатлив дизајн на Jaguar и перформанси со интуитивни технологии и остроумна практичност.

ЗАБРЗУВАЊЕ

0-100km/h за 4,8 секунди

АВТОНОМИЈА

470km според WLTP циклусот

*WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новиот процес што беше постепено воведуван од 2017 година, што мери потрошувачка на гориво, потрошувачка на енергија, автономија и емисија на издувни гасови кај патничките возила во Европа. Овој процес е направен да обезбеди вредности поблиски до вредностите при реалното возење. Тој ги испитува возилата со опционална опрема и со посложени постапки на испитување и профили на возење.

ВЕРЕН НА ТРАДИЦИЈАТА

I‑PACE останува верен на традицијата на Jaguar за иновации, целосно искористувајќи ја електрификацијата за да понуди динамички перформанси со погон на батерии во дизајн што во исто време е радикален и прекрасен.

Креирајте свој модел

НАПРЕД

НАЗАД

ВНАТРЕШНОСТ

ОСНОВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА I‑PACE

Возбуда, иновација, интелигенција и стил - сето тоа доаѓа како стандард во I‑PACE.

18”-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА

18”-ни премиум тркала од легура ‘Style 1022’ со мала тежина со 15 краци.

ЛЕД ФАРОВИ

Моќни и елегантни, обезбедуваат подобро осветлување за возачот.

СПОРТСКИ СЕДИШТА ОД ВЕШТАЧКА КОЖА LUXTEC

Предни седишта со полуелектрично прилагодување во 8 насоки посебно дизајнирани за максимирање на универзалноста и комфорот.

TOUCH PRO DUO

Новите 10"-ни и 5"-ни двојни екрани на допир со висока резолуција нудат зголемена флексибилност и ефикасност. На едниот екран гледајте ги информациите, а во исто време на другиот екран комуницирајте со дополнителни карактеристики.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN

Најсовремениот аудио систем на MeridianTM со моќност од 380W ви нуди концертно доживување во кабината на автомобилот.

ПАКЕТ PARK

Обезбедува дополнителна безбедност за вас и вашите сопатници. Меѓу стандардните карактеристики се Итно кочење, Помош за задржување во коловозна лента, Камера за поглед наназад, Помош при паркирање, 360° помош при паркирање, Набљудување за слободен излез и Набљудување на сообраќајот зад вас.

20”-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА

Поголема димензија за посамоуверен изглед, 20”-ни тркала од легура ‘Style 6007’ со 6 краци.

ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ

Се карактеризираат со впечатлива надворешна графика на препознатливите светла за дневно возење.

СПОРТСКИ СЕДИШТА ОД ЗРНЕСТА КОЖА

Прекрасно изработените седишта со електрично прилагодување во 10 насоки со мемориска функција на седиштата за возачот и совозачот нудат исклучителна универзалност и комфор.

TOUCH PRO DUO

Новите 10"-ни и 5"-ни двојни екрани на допир со висока резолуција нудат зголемена флексибилност и ефикасност. На едниот екран гледајте ги информациите, а во исто време на другиот екран комуницирајте со дополнителни карактеристики.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN

Со помош на прецизната акустика и врвниот простор во I-PACE најсовремениот аудио систем со моќност од 380W ви нуди конценртно доживување во кабината на автомобилот.

ПАКЕТ DRIVE

Го прави возењето поедноставно и побезбедно. Покрај стандардните карактеристики, во пакетот Drive се вклучени Прилагодлива контрола на патна брзина со функцијата Тргни - Застани, Итно кочење при голема брзина и Помош за мртов агол.

20”-НИ ТРКАЛА ОД ЛЕГУРА

20”-ни тркала од легура ‘Style 5068’ со 5 краци со завршна обработка со дијамант.

МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

Обезбедуваат врвна видливост. Матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење.

СПОРТСКИ СЕДИШТА ОД КОЖАТА WINDSOR

Предните седишта со прилагодување во 18 насоки, со греење, ладење и мемориска функција и задните седишта со греење се карактеризираат со висококвалитетна кожа и контролиран комфор.

TOUCH PRO DUO

Новите 10"-ни и 5"-ни двојни екрани на допир со висока резолуција нудат зголемена флексибилност и ефикасност. На едниот екран гледајте ги информациите, а во исто време на другиот екран комуницирајте со дополнителни карактеристики.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN

Системот со моќност од 825W емитира полн и чист звук како да се работи за изведба во живо преку своите 15 звучници вклучувајќи го и двоканалниот сабвуфер - беспрекорно соединети со помош на технологијата Trifield™.

ПАКЕТ DRIVE ASSIST

Пакетот Driver Assist нуди многубројни елементи за помош на возачот како дополнение на стандардните карктеристики, вклучувајќи ги системите Прилагодлива контрола на патна брзина со функцијата Помош за управување, 360° систем од камери за опкружувачка слика, Итно кочење при голема брзина и Помош за мртов агол.

Play

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги деталните информации за перформансите и автономијата, димензиите и другите главни карактеристики за целата палета на I‑PACE.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРЕИРАЈТЕ ВАШ I‑PACE

Пронајдете ја вашата одушевувачка комбинација од перформанси, технологија и стил на Jaguar.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ОПРЕМА - ДОДАТОЦИ НА JAGUAR

Креирајте го најдобриот I‑PACE во светот: вашиот

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ
ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО
*WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новиот процес што беше постепено воведуван од 2017 година, што мери потрошувачка на гориво, потрошувачка на енергија, автономија и емисија на издувни гасови кај патничките возила во Европа. Овој процес е направен да обезбеди вредности поблиски до вредностите при реалното возење. Тој ги испитува возилата со опционална опрема и со посложени постапки на испитување и профили на возење. Официјални вредности според EU испитувања од испитувањата на производителот според законите на EU. Служат само за споредба. Реалните вредности и податоците за вкупните перформанси на EV (електрично возило) можат да се разликуваат во зависност од променливите величини во возењето и околината.