• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

СЕРИЈАТА F‑TYPE

Чудесен дизајн, перформанси што го одземаат здивот и напредна технологија. Серијата F‑TYPE нуди пространство од можности што ќе одговараат на барањата на патот, на условите и на возачот.

COUPÉ

CONVERTBILE

F‑TYPE COUPÉ

Восхитувачки перформанси, доверлива управливост и секојдневна практичност. F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Активен спортски издув
 • Ксенон фарови со препознатлив ЛЕД потпис
 • Седишта Sport тапацирани со кожа и антилоп материјал
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 6 насоки
 • Систем за навигација Navigation Pro
 • Аудио систем Meridian™

F‑TYPE R-DYNAMIC COUPÉ

R-Dynamic ѝ додава моќен, уникатен стил на самоуверената појава на F‑TYPE.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Променлив активен спортски издув
 • Пакет Design во бојата Gloss Black
 • LED фарови со светла за дневно возење со препознатлив потпис
 • Централна конзола од Delta алуминиум
 • R-Dynamic плочки на праговите
 • 19”-ни тркала од легура

F‑TYPE R COUPÉ

Повеќе моќност. Повеќе динамика. Повеќе возбудувања. F‑TYPE R е спортскиот автомобил што е понапреден, посензуален и повозбудлив.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Систем Погон на сите тркала (AWD)
 • Предни кочници од 380mm, а задни кочници од 376mm, со црвени шепи на кочниците
 • 20"-ни R тркала од легура
 • Внатрешност од првокласна кожа
 • Седишта R Performance
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки и со мемориска функција

F‑TYPE SVR COUPÉ

Со засилен мотор со моќност од 575PS, F‑TYPE SVR е проектиран за чиста моќност, возбуда и за постигнување на максимална брзина од 322km/h.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Издувен систем со мала тежина изработен од титан и Inconel®
 • 20"-ни ковани тркала од легура
 • Редизајнирана аеродинамика
 • Задно аеродинамичко крилце од карбонски влакна
 • Седишта SVR Performance
 • Кожен волан, со греење, со знакот SVR и алуминиумски лопатки за менување степени на пренос

F‑TYPE CONVERTIBLE

Восхитувачки перформанси, доверлива управливост и секојдневна практичност. F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Активен спортски издув
 • Ксенон фарови со препознатлив ЛЕД потпис
 • Седишта Sport тапацирани со кожа и антилоп материјал
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 6 насоки
 • Систем за навигација Navigation Pro
 • Аудио систем Meridian™

F‑TYPE R-DYNAMIC CONVERTBILE

R-Dynamic ѝ додава моќен, уникатен стил на самоуверената појава на F‑TYPE.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Променлив активен спортски издув
 • Пакет Design во бојата Gloss Black
 • LED фарови со светла за дневно возење со препознатлив потпис
 • Централна конзола од Delta алуминиум
 • R-Dynamic плочки на праговите
 • 19”-ни тркала од легура

F‑TYPE R CONVERTIBLE

Повеќе моќност. Повеќе динамика. Повеќе возбудувања. F‑TYPE R е спортскиот автомобил што е понапреден, посензуален и повозбудлив.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Систем Погон на сите тркала (AWD)
 • Предни кочници од 380mm, а задни кочници од 376mm, со црвени шепи на кочниците
 • 20"-ни R тркала од легура
 • Внатрешност од првокласна кожа
 • Седишта R Performance
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки и со мемориска функција

F‑TYPE SVR CONVERTIBLE

Со засилен мотор со моќност од 575PS, F‑TYPE SVR е проектиран за чиста моќност, возбуда и за постигнување на максимална брзина од 314km/h.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Издувен систем со мала тежина изработен од титан и Inconel®
 • 20"-ни ковани тркала од легура
 • Редизајнирана аеродинамика
 • Задно аеродинамичко крилце од карбонски влакна
 • Седишта SVR Performance
 • Кожен волан, со греење, со знакот SVR и алуминиумски лопатки за менување степени на пренос

СПЕЦИФИКАЦИИ

Истражете ги спецификациите на F‑TYPE на Jaguar.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

БРОШУРА ЗА F‑TYPE

Спремни сте да дознаете повеќе? За подетални информации во врска со F‑TYPE преземете ја брошурата тука.

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА