• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

Спецификации

F‑PACE PORTFOLIO

3.0L V6 300KC TWIN TURBOCHARGED ДИЗЕЛ АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (AWD)

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 6.0
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 159
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 66
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 2,993
Максимална моќност EEC-KC (kW) 300 (221)
@ врт./мин. 4,000
Максимален вртежен момент EEC-Nm 700
@ врт./мин. 1,500-1,750

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 241
Забрзување 0-100 km/h во секунди 6.2
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,641
Трага на задните тркала (mm) 1,654
Вкупна висина (mm) 1,693**
Меѓуоскино растојание (mm) 2,874
Вкупна должина (mm) 4,746
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,175
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 2,070
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 213
Круг на вртење (m) 11.59
Зафатнина на багажниот простор (литри) 650†

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,884
Бруто тежина на возилото (kg) 2,570
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 6.9
Надвор од град l/100km 5.6
Комбиниран циклус l/100km 6.0
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 66
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 159

*Figure refers to cars fitted with 235/65 R18 tyres on ‘Style 1021’ or ‘Style 1022’ wheels.

**Figure refers to cars with sunroof open.

†Below the parcel shelf and when tyre repair system is fitted. 508 litres with space saver spare wheel. 463 litres with full size spare wheel.
Сите прикажани вредности се со технологијата интелигентен Stop/Start.
Прикажаните тежини се однесуваат на возила со стандардна спецификација. Опционалните додатоци ја зголемуваат тежината.
Прикажаните вредности се резултат на локални тестови на произведувачот во согласност со законите на ЕУ. Вистинската потрошувачка на гориво на возилото може да се разликува од потрошувачката добиена со вакви тестови и овие вредности се наменети само за споредба.