• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

Play

Практичност и безбедност

Технолошки напреден и неверојатно практичен, F-PACE има сѐ што ви треба за вашиот активен животен стил.

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

ДИЗАЈНИРАН ЗА ДА ТРАЕ

Го создадовме F-PACE за да го обезбедиме сиот простор што ви треба вам, на вашите сопатници и на вашиот животен стил. А за дополнителна доверба и безбедност, F-PACE користи напредни технологии за помош на возачот коишто го прават секое патување порелаксирано и поедноставно.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПРОСТРАН И ПРАКТИЧЕН

F-PACE е практичен и сестран. Конфигурацијата на неговите задни седишта во однос 40:20:40, нискиот праг за товарење, широкиот отвор на багажниот простор и импресивниот багажен простор од 1740 литри1 со соборени задни седишта за рамна површина во багажниот простор, овозможуваат едноставно товарење на сите работи што ви требаат.

1Конфигурацијата и вкупната зафатнина на багажниот простор се менуваат во зависност од моделот и дали возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија или со тенко резервно тркало. За подетални информации консултирајте се со вашиот локален продавач на Jaguar.

КЛУЧ ЗА АКТИВИРАЊЕ

Клучот за активирање2 го прави живеењето на животот со полни гради уште полесно. Алката е робусна и потполно водоотпорна. Ви дозволува да уживате во многубројни активности - од падобранство до пливање - и го носи вашиот клуч за автомобилот со вас. Конвенционалната клуч картичка може да остане во автомобилот бидејќи е деактивирана заради сигурност.

2 Опционална карактеристика.
Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

КРАЈНА ВРАТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРЕН ПОГОН СО ФУНКЦИЈАТА АКТИВИРАЊЕ СО ГЕСТИКУЛАЦИЈА

КРАЈНА ВРАТА СО ЕЛЕКТРОМОТОРЕН ПОГОН СО ФУНКЦИЈАТА АКТИВИРАЊЕ СО ГЕСТИКУЛАЦИЈА

Крајната врата со електромоторен погон со функцијата активирање со гестикулација3 му овозможува на возачот да ракува со крајната врата од тротоарот, без да има потреба физички да го допре возилото или клуч картичката. Едноставно, поставете го вашето стапало под еден од задните агли на автомобилот и крајната врата се отвора или се затвора.

3 Опционална карактеристика. Не е достапно кај F-PACE SVR

ПРОМЕНЛИВ ПОД ВО БАГАЖНИОТ ПРОСТОР

ПРОМЕНЛИВ ПОД ВО БАГАЖНИОТ ПРОСТОР

Подот во багажниот простор1 на F-PACE е променлив и може брзо да се менува, од издржливот теписон до гумираната површина, едноставна за чистење, идеална за влажна и каллива опрема.

*Конфигурацијата и вкупната зафатнина на багажниот простор се менуваат во зависност од моделот и дали возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија или со тенко резервно тркало. За подетални информации консултирајте се со вашиот локален продавач на Jaguar.

РЕЗЕРВНО ТРКАЛО СО НОРМАЛНА ДИМЕНЗИЈА

РЕЗЕРВНО ТРКАЛО СО НОРМАЛНА ДИМЕНЗИЈА

F-PACE е достапен со резервно тркало со нормална димензија за да се совпаѓа со вашиот избор на тркала од легура. Овој детаљ го подига подот на багажниот простор и со тоа ја намалува зафатнината на багажниот простор. Ве молиме разговарајте со вашиот продавач на Jaguar за подетални информации бидејќи ова може да влијае на компатибилноста на некои карактеристики и додатоци.

СТАНДАРДНИ СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

ИТНО КОЧЕЊЕ

Во случај да се забележи потенцијален судар, F-PACE издава звучно предупредување за челен судар. Потоа, следат визуелни предупредувања. Ако возачот воопшто не реагира, системот ќе ги активира кочниците за да се намали тежината на можниот судар. Во системот спаѓаат и сензори за пешаци.4

ПОМОШ ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ ВО КОЛОВОЗНА ЛЕНТА И НАДЗОР НА СОСТОЈБАТА НА ВОЗАЧОТ

Системот Помош за задржување во коловозна лента забележува кога вашето возило ненамерно излегува од својата коловозна лента и врши корективно дејство со воланот со што ви укажува да го вратите вашето возило назад во неговата коловозна лента.

Системот Надзор на состојбата на возачот забележува ако сте почнале да се чувствувате поспан преку набљудување на вашите активности со воланот, педалите за кочница и гас и ви дава рано предупредување кога треба да направите пауза и да се одморите.4

ЕЛЕМЕНТИ ЗА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ НАНАПРЕД И НАНАЗАД

Со нив паркирањето е уште поедноставно. Сензорите коишто се поставени во предниот и задниот одбојник се активираат рачно или кога ќе се избере степен на пренос за òд наназад. Како што се паркирате, екранот на допир и аудио системот ви обезбедуваат повратна информација за тоа колку сте блиску до пречките.4

КАМЕРА ЗА ПОГЛЕД НАНАЗАД

Обезбедува подобра видливост кога се движите наназад. На екранот на допир се прикажува слика од погледот назад преку која се појавуваат статични линии што го претставуваат габаритот на F‑PACE и вашата предвидена патека.4

ОПЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ

Изберете некој од понудените пакети за да го збогатите вашето доживување при возењето.

ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

Системот Помош при паркирање ги прави паралелното и паркирањето под прав агол поедноставни преку управување на вашето возило во погоден простор. Вие треба само да изберете соодветен степен на пренос и да ја контролирате брзината на возилото, додека графиките и известувањата ќе ве водат низ потребните маневри. Овој систем и ќе ве изнесе од паркинг просторот при паралелно паркирање, отстранувајќи го целиот стрес од паркирањето.

360ᵒ ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

Нашиот систем 360ᵒ Помош при паркирање ви дава целосна доверба при маневрирање во тесен простор. Сензорите што се поставени околу возилото автоматски се активираат кога ќе се избере степен на пренос за òд наназад (Reverse), или можат да се активираат рачно, а на екранот на допир се појавува графика којашто го прикажува погледот од горе на автомобилот. Како што се паркирате, екранот на допир и аудио системот ви обезбедуваат повратна информација за тоа колку сте блиску до пречките.

НАБЉУДУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ЗАД ВАС

Системот Набљудување на сообраќајот зад вас особено е од корист при òд наназад кога излегувате од паркинг место. Системот ве предупредува за возила, пешаци или други опасности што приоѓаат од двете страни на вашето возило. Ќе ве извести со звучно и со визуелно предупредување така што знаете што има зад вас, дури и кога погледот ви е попречен.

ПРИЛАГОДЛИВА КОНТРОЛА НА ПАТНА БРЗИНА СО ФУНКЦИЈАТА ТРГНИ - ЗАСТАНИ

Одржува безбедно растојание до возилото пред вас дури и кога тоа забавува. Доколку возилото пред вас застане во место, и вие полека ќе застанете во место зад него. Во тргни - застани сообраќај, системот Прилагодлива контрола на патна брзина автоматски ќе продолжи со движењето следејќи го автомобилот пред вас ако стоењето во место е пократко од 3 секунди.

ПОМОШ ЗА МРТОВ АГОЛ

Системот Помош за мртов агол може да ви помогне да спречите судар. Ако вашето возило забележи друг автомобил во вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш во соодветниот надворешен ретровизор ќе се вклучи мало предупредувачко светло, а движењeто на воланот ќе ви укаже дека вашето возило треба да го оддалечите од возилото што приоѓа.

ИТНО КОЧЕЊЕ ПРИ ГОЛЕМА БРЗИНА

Системот Итно кочење при голема брзина забележува кога може да дојде до потенцијален челен судар со друго возило и прикажува предупредување за возачот да кочи. Ако возачот не реагира, автомобилот ќе го активира кочењето за да се намали силината на можниот удар. Системот е спремен за работа и активен на брзина од 10 km/h до 160 km/h.

ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

Системот Помош при паркирање ги прави паралелното и паркирањето под прав агол поедноставни преку управување на вашето возило во погоден простор. Вие треба само да изберете соодветен степен на пренос и да ја контролирате брзината на возилото, додека графиките и известувањата ќе ве водат низ потребните маневри. Овој систем и ќе ве изнесе од паркинг просторот при паралелно паркирање, отстранувајќи го целиот стрес од паркирањето.

360ᵒ ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

Нашиот систем 360ᵒ Помош при паркирање ви дава целосна доверба при маневрирање во тесен простор. Сензорите што се поставени околу возилото автоматски се активираат кога ќе се избере степен на пренос за òд наназад (Reverse), или можат да се активираат рачно, а на екранот на допир се појавува графика којашто го прикажува погледот од горе на автомобилот. Како што се паркирате, екранот на допир и аудио системот ви обезбедуваат повратна информација за тоа колку сте блиску до пречките.

НАБЉУДУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ЗАД ВАС

Системот Набљудување на сообраќајот зад вас особено е од корист при òд наназад кога излегувате од паркинг место. Системот ве предупредува за возила, пешаци или други опасности што приоѓаат од двете страни на вашето возило. Ќе ве извести со звучно и со визуелно предупредување така што знаете што има зад вас, дури и кога погледот ви е попречен.

ПРИЛАГОДЛИВА КОНТРОЛА НА ПАТНА БРЗИНА СО ПОМОШ ЗА УПРАВУВАЊЕ

Системот Прилагодлива контрола на патна брзина со Помош за управување ги прави возењето по автопат и ситуациите со густ сообраќај поедноставни и покомфорни. Тоа се постигнува преку нежно помагање во управувањето, забрзувањето и кочењето за да се центира возилото во линијата додека се одржува поставеното растојание до возилото пред него. Умерени интервенции во управувањето гарантираат дека ќе се намали физичкиот напор за одржување на централната положба на возилото.

ПОМОШ ЗА МРТОВ АГОЛ

Системот Помош за мртов агол може да ви помогне да спречите судар. Ако вашето возило забележи друг автомобил во вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш во соодветниот надворешен ретровизор ќе се вклучи мало предупредувачко светло, а движењeто на воланот ќе ви укаже дека вашето возило треба да го оддалечите од возилото што приоѓа.

ИТНО КОЧЕЊЕ ПРИ ГОЛЕМА БРЗИНА

Системот Итно кочење при голема брзина забележува кога може да дојде до потенцијален челен судар со друго возило и прикажува предупредување за возачот да кочи. Ако возачот не реагира, автомобилот ќе го активира кочењето за да се намали силината на можниот удар. Системот е спремен за работа и активен на брзина од 10 km/h до 160 km/h.

360ᵒ СИСТЕМ ОД КАМЕРИ ЗА ОПКРУЖУВАЧКА СЛИКА

360ᵒ Систем од камери за опкружувачка слика користи четири дигитални камери дискретно поставени околу возилото за да се обезбеди поглед од горе од 360° што се прикажува на екранот на допир. Системот има способност истовремено да прикажува неколку различни погледи што ви помага при разни маневрирања, од паркирање крај рабник до влегување и излегување од тесен простори и крстосници.6

Jaguar F-PACE е перформансен SUV коjшто го комбинира возбудливото возење со практичноста и ефикасноста. Создајте го вашиот совршен F-PACE со помош на нашиот конфигуратор.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.
1Конфигурацијата и вкупната зафатнина на багажниот простор се менуваат во зависност од моделот и дали возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија или со тенко резервно тркало. За подетални информации консултирајте се со вашиот локален продавач на Jaguar.
2Опционална карактеристика.
3Опционална карактеристика. Не е достапно кај F-PACE SVR.
4Во зависност од пазарот.
5Само со автоматска трансмисија. Достапно само кога се вградени опционалните ретровизори на вратите со автоматско придушување и електромоторно затворање. Во зависност од пазарот.
6Карактеристиката е достапна и како самостојна карактеристика. Достапно само кога се вградени опционалните ретровизори на вратите со автоматско придушување и електромоторно затворање.