• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

Спецификации

E‑PACE R-DYNAMIC S

D180 AWD AUTO

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 5.6
CO2 (g/km) 147
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 55.7/66.5**
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 1,999
Максимална моќност EEC-KC (kW) 180 (132)
@ врт./мин. 4,000
Максимален вртежен момент EEC-Nm 430
@ врт./мин. 1,750

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 205
Забрзување 0-100 km/h во секунди 9.3
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,625
Трага на задните тркала (mm) 1,624
Вкупна висина (mm) 1,648
Меѓуоскино растојание (mm) 2,681
Вкупна должина (mm) 4,395 (4,411 with plinth)
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,088
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,984
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 204,2
Круг на вртење (m) 11.4
Зафатнина на багажниот простор (литри) 577†

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,843
Бруто тежина на возилото (kg) 2,400
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 6.5
Надвор од град l/100km 5.1
Комбиниран циклус l/100km 5.6
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 55.7/66.5**
CO2 (g/km) 147

*Кога се вградени 17"-ни тркала од легура.

**Резервирано место за предупредување Капацитет на резервоарот за гориво според EU4/5

†Кога е вграден систем за поправка на пневматици.