Logo jaguar mobile

Спецификации

E-PACE

P240 AWD AUTO

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 7.7
CO2 (g/km) 174
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 68.5
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 1,998
Максимална моќност EEC-KC (kW) 249 (183)
@ врт./мин. 5,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm 365
@ врт./мин. 1,200-4,500

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 230
Забрзување 0-100 km/h во секунди 7.0
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,625
Трага на задните тркала (mm) 1,624
Вкупна висина (mm) 1,648
Меѓуоскино растојание (mm) 2,681
Вкупна должина (mm) 4,395 (4,411 with plinth)
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,088
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,984
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 204,2
Круг на вртење (m) 11.4
Зафатнина на багажниот простор (литри) 577†

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,832
Бруто тежина на возилото (kg) 2,400
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 9.5
Надвор од град l/100km 6.6
Комбиниран циклус l/100km 7.7
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 68.5
CO2 (g/km) 174

*Кога се вградени 17"-ни тркала од легура.

**Резервирано место за предупредување Капацитет на резервоарот за гориво според EU4/5

†Кога е вграден систем за поправка на пневматици.