УМЕТНОСТ ОД ДИЗАЈН
ГИ ИНСПИРИРАМЕ МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ

Jaguar планира да открие пет најдобри амбициозни уметници и дизајнери од Блискиот Исток и Северна Африка (MENA регионот) со натпреварот по дизајн според моделот XE, Design XE Competition. Уметниците добија задача да дизајнираат уникатно уметничко дело коешто е инспирирано од новиот Jaguar XE.

ИЗВОНРЕДНА КРЕАТИВНОСТ

Ги предизвикавме универзитетските студенти да ја ослободат нивната креативност и ги пронајдовме петте победници. Победниците се истакнаа со нивната извонредна оригиналност, техника и потенцијал како амбициозни уметници и дизајнери од регионот. Ралф Хејџ, Мустафа Нахар и Каролина Хадад од Либан, како и Махаба Абу Хатаб од Обединетите Арапски Емирати и Мурад Маруан од Мароко.

ДОЖИВУВАЊЕ КАКО НАГРАДА

Победниците уживаа во патувањето во Обединетото Кралство на незаборавното доживување со Jaguar во глобалното седиште на Jaguar Land Rover. Поканети зад затворени врати, уметниците ги посетија студиото за дизајн на Jaguar и фабриката на Jaguar во Солихал, каде што учеа од дизајн тимот и инженерите на Jaguar.

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас