Logo jaguar mobile

Спецификации

XJ SWB Luxury

2.0 i4 240 БЕНЗИНСКИ СО ТУРБО ПОЛНАЧ

Отвори сѐ
Затвори сѐ
Мотори и перформанси

Мотори

Цилиндри/вентили по цилиндер 4/4
Пречник/Òд (mm) 87,5 / 83,1
Зафатнина (cm3) 1,999
Максимална моќност EEC-PS (kW) 240 (177)
@ врт./мин. 5,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm (lb.ft.) 340 (251)
@ врт./мин. 2000-4000
Степен на компресија 10,0:1
Трансмисија Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос

Перформанси

Забрзување 0-100 km/h (0-60 mph) во секунди 7,9 (7.5)
Максимална брзина km/h (mph) 241 (150)
Димензии и тежина

Димензии

Трага на предните тркала (mm) 1,626
Трага на задните тркала (mm) 1,604
Вкупна висина (mm) 1,460
Меѓуоскино растојание (mm) 3,032
Вкупна должина (mm) 5,130
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,105
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,899
Круг на вртење (m) 11.9

Тежина

Тежина од kg (lbs) 1735 (3,825)
Бруто тежина на возилото kg (lbs)  2280 (5,026)
Потрошувачка на гориво
Во град l/100km (mpg) 11,7 (24.1)
Надвор од град l/100km (mpg) 6,7 (42.2)
Комбиниран циклус l/100km (mpg) 8,5 (33.2)
CO2 (g/km) 199
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 80