Logo jaguar mobile

Спецификации

XJ LWB Premium Luxury

5.0 V8 470 БЕНЗИНСКИ СО КОМПРЕСОР

Отвори сѐ
Затвори сѐ
Мотори и перформанси

Мотори

Цилиндри/вентили по цилиндер 8/4
Пречник/Òд (mm) 92,5/93
Зафатнина (cm3) 5,000
Максимална моќност EEC-PS (kW) 470 (346)
@ врт./мин. 6000 - 6500
Максимален вртежен момент EEC-Nm (lb.ft.) 575 (424)
@ врт./мин. 2000-5500
Степен на компресија 9,5:1
Трансмисија Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос

Перформанси

Забрзување 0-100 km/h (0-60 mph) во секунди 5,2 (4.9)
Максимална брзина km/h (mph) 250 (155) ограничена
Димензии и тежина

Димензии

Трага на предните тркала (mm) 1,626
Трага на задните тркала (mm) 1,604
Вкупна висина (mm) 1,460
Меѓуоскино растојание (mm) 3,157
Вкупна должина (mm) 5,255
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,105
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,899
Круг на вртење (m) 12.3
Потрошувачка на гориво
Во град l/100km (mpg) 16,2 (17.4)
Надвор од град l/100km (mpg) 8,2 (34.5)
Комбиниран циклус l/100km (mpg) 11,1 (25.5)
CO2 (g/km) 264
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 80