Logo jaguar mobile

Спецификации

XF PURE

2.0L 4-ЦИЛИНДРИЧЕН 163KC ДИЗЕЛ РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (RWD)

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 4.0
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 104
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 55
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 1,999
Максимална моќност EEC-KC (kW) 163 (120)
@ врт./мин. 4,000
Максимален вртежен момент EEC-Nm 380
@ врт./мин. 1,750-2,500

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 229
Забрзување 0-100 km/h во секунди 8.7
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,605
Трага на задните тркала (mm) 1,594
Вкупна висина (mm) 1,457
Меѓуоскино растојание (mm) 2,960
Вкупна должина (mm) 4,954
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,091
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,987
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 110-116
Круг на вртење (m) 11.61
Зафатнина на багажниот простор (литри) 540

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,545
Бруто тежина на возилото (kg) 2,190
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 4.8
Надвор од град l/100km 3.6
Комбиниран циклус l/100km 4.0
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 55
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 104

[1] Прикажаните тежини се однесуваат на возила со стандардна спецификација. Опционалните додатоци ја зголемуваат тежината.

[2] Прикажаните вредности се резултат на локални тестови на произведувачот во согласност со законите на ЕУ. Вистинската потрошувачка на гориво на возилото може да се разликува од потрошувачката добиена со вакви тестови и овие вредности се наменети само за споредба.