Logo jaguar mobile

Спецификации

XE S

3.0L V6 380КС БЕНЗИНСКИ АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (RWD)

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 8.1
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 194
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 63
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 2,995
Максимална моќност EEC-KC (kW) 380 (280)
@ врт./мин. 6,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm 450
@ врт./мин. 3,500-5,000

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 250
Забрзување 0-100 km/h во секунди 5.0
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,596-1,607
Трага на задните тркала (mm) 1,573-1,608
Вкупна висина (mm) 1,416-1,462
Меѓуоскино растојание (mm) 2,835
Вкупна должина (mm) 4,672
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,075
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,967
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 110-119
Круг на вртење (m) 11.22
Зафатнина на багажниот простор (литри) 455

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,655
Бруто тежина на возилото (kg) 2,230
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 11.6
Надвор од град l/100km 6.1
Комбиниран циклус l/100km 8.1
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 63
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 194