Logo jaguar mobile

Спецификации

XE PRESTIGE

2.0L 4-ЦИЛИНДРИЧЕН 163КС ДИЗЕЛ АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА (RWD)

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 4.1
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 106
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 56
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 1,999
Максимална моќност EEC-KC (kW) 163 (120)
@ врт./мин. 4,000
Максимален вртежен момент EEC-Nm 380
@ врт./мин. 1,750-2,500

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 227
Забрзување 0-100 km/h во секунди 8.2
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,596-1,607
Трага на задните тркала (mm) 1,573-1,608
Вкупна висина (mm) 1,416-1,462
Меѓуоскино растојание (mm) 2,835
Вкупна должина (mm) 4,672
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,075
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,967
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 110-119
Круг на вртење (m) 11.22
Зафатнина на багажниот простор (литри) 455

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,450
Бруто тежина на возилото (kg) 2,100
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 5.0
Надвор од град l/100km 3.5
Комбиниран циклус l/100km 4.1
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 56
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 106