Logo jaguar mobile

Спецификации

F-TYPE R-DYNAMIC COUPÉ

3.0L V6 340KC SUPERCHARGED РАЧНА ТРАНСМИСИЈА

Отвори сѐ
Затвори сѐ
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Цилиндри/вентили по цилиндeр 6/4
Пречник/Òд 84.5/89
Зафатнина (cm3) 2,995
Максимална моќност EEC-KC (kW) 340 (250)
@ врт./мин. 6,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm 450
@ врт./мин. 3,500-5,000
Степен на компресија 10.5:1
Трансмисија Рачна, 6 степени на пренос

ПЕРФОРМАНСИ

Забрзување 0-100 km/h во секунди 5.7
Максимална брзина km/h 260
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,597†
Трага на задните тркала (mm) 1,649‡
Висина (mm) 1,311
Меѓуоскино растојание (mm) 2,622
Вкупна должина (mm) 4,482
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,042
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,923
Круг на вртење (m) 10.7
Зафатнина на багажниот простор, со полица (литри) 310
Зафатнина на багажниот простор, без полица (литри) 408

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,567
Бруто тежина на возилото (kg) 2,000
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 13.5
Надвор од град l/100km 7.6
Комбиниран циклус l/100km 9.8
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 234
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 70

*The top speed of F-TYPE SVR is reduced to 300km/h when fitted with the deployable rear spoiler.

†1,585 - 20" тркала

‡1,627 - 20" тркала

Сите прикажани вредности се со технологијата интелигентен Stop/Start.
Прикажаните тежини се однесуваат на возила со стандардна спецификација. Опционалните додатоци ја зголемуваат тежината.
Прикажаните вредности се резултат на локални тестови на произведувачот во согласност со законите на ЕУ. Вистинската потрошувачка на гориво на возилото може да се разликува од потрошувачката добиена со вакви тестови и овие вредности се наменети само за споредба.