Logo jaguar mobile

Спецификации

F-TYPE R-DYNAMIC Convertible

2.0L i4 300KC TURBOCHARGED АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

Отвори сѐ
Затвори сѐ
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Цилиндри/вентили по цилиндeр 4/4
Пречник/Òд 83.0/92.4
Зафатнина (cm3) 1,997
Максимална моќност EEC-KC (kW) 300 (221)
@ врт./мин. 5,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm 400
@ врт./мин. 1,500-4,500
Степен на компресија 9.5:1
Трансмисија Автоматска, 8 степени на пренос

ПЕРФОРМАНСИ

Забрзување 0-100 km/h во секунди 5.7
Максимална брзина km/h 249
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,597†
Трага на задните тркала (mm) 1,649‡
Висина (mm) 1,308
Меѓуоскино растојание (mm) 2,622
Вкупна должина (mm) 4,482
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,042
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,923
Круг на вртење (m) 10.7
Зафатнина на багажниот простор (литри) 207

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,545
Бруто тежина на возилото (kg) 1,925
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 8.8
Надвор од град l/100km 6.2
Комбиниран циклус l/100km 7.2
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 163
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 63

*The top speed of F-TYPE SVR is reduced to 300km/h when fitted with the deployable rear spoiler.

†1,585 - 20" тркала

‡1,627 - 20" тркала

Сите прикажани вредности се со технологијата интелигентен Stop/Start.
Прикажаните тежини се однесуваат на возила со стандардна спецификација. Опционалните додатоци ја зголемуваат тежината.
Прикажаните вредности се резултат на локални тестови на произведувачот во согласност со законите на ЕУ. Вистинската потрошувачка на гориво на возилото може да се разликува од потрошувачката добиена со вакви тестови и овие вредности се наменети само за споредба.