Logo jaguar mobile

Спецификации

F-TYPE R COUPÉ

5.0L V8 550KC SUPERCHARGED AWD АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

Отвори сѐ
Затвори сѐ
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Цилиндри/вентили по цилиндeр 8/4
Пречник/Òд 92.5/93
Зафатнина (cm3) 5,000
Максимална моќност EEC-KC (kW) 550 (405)
@ врт./мин. 6,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm 680
@ врт./мин. 3,500
Степен на компресија 9.5:1
Трансмисија Автоматска, 8 степени на пренос

ПЕРФОРМАНСИ

Забрзување 0-100 km/h во секунди 4.1
Максимална брзина km/h 300
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,585
Трага на задните тркала (mm) 1,627
Висина (mm) 1,311
Меѓуоскино растојание (mm) 2,622
Вкупна должина (mm) 4,482
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,042
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,923
Круг на вртење (m) 11.3
Зафатнина на багажниот простор, со полица (литри) 310
Зафатнина на багажниот простор, без полица (литри) 408

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,730
Бруто тежина на возилото (kg) 2,150
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 16.2
Надвор од град l/100km 8.5
Комбиниран циклус l/100km 11.3
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 269
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 70

*The top speed of F-TYPE SVR is reduced to 300km/h when fitted with the deployable rear spoiler.

†1,585 - 20" тркала

‡1,627 - 20" тркала

Сите прикажани вредности се со технологијата интелигентен Stop/Start.
Прикажаните тежини се однесуваат на возила со стандардна спецификација. Опционалните додатоци ја зголемуваат тежината.
Прикажаните вредности се резултат на локални тестови на произведувачот во согласност со законите на ЕУ. Вистинската потрошувачка на гориво на возилото може да се разликува од потрошувачката добиена со вакви тестови и овие вредности се наменети само за споредба.