Logo jaguar mobile

F-TYPE 400 SPORT COUPÉ

Секој F-TYPE се издвојува од масата возила, но моделот F-TYPE 400 SPORT Special Edition навистина не можете а да не го забележите.
МАКСИМАЛНА МОЌНОСТ

400PS

ЗАБРЗУВАЊЕ ОД

4,9 секунди 0-100km/h

МАКСИМАЛНА БРЗИНА

275km/h

Достапен за една моделска година, и со уникатни надворешност и внатрешност, моделот F-TYPE 400 SPORT поседува ексклузивна комбинација на стил и перформанси по којашто се разликува од секој друг модел на F-TYPE. Движечка сила е 3.0-литарскиот V6 мотор со компресор со моќност од 400PS што е достапен само кај овој Special Edition модел.

Погледнете го Convertible Креирајте свој модел

СТИЛ НА ВНАТРЕШНОСТА

Внимателно стилизираната внатрешност на F-TYPE 400 SPORT се карактеризира со седиштата Performance коишто се тапацирани со првокласна кожа, додека уникатното порабување во бојата Yellow или Cirrus го нагласува нивниот дизајн. Ексклузивната тема 400 SPORT стои на воланот, декоративната површина на конзолата, е извезена на наслоните за глава и е втисната на плочките на праговите.

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ

F-TYPE 400 SPORT се карактеризира со множество од напредни технологии за возење што се совпаѓаат со неговиот софистициран стил. Прилагодлива динамика, предни кочници од 380mm и задни кочници од 376mm, Динамика којашто може да се конфигурира, сите овие системи се дел од стандардната опрема.

Истражете ги перформансите за возење

ПОНУДЕНИ БОИ

Како дополнените на неговиот уникатен стил, F-TYPE 400 SPORT е достапен ексклузивно во следните металик бои: Yulong White, Indus Silver и Santorini Black.

Истражете ја надворешноста

ПЕРФОРМАНСИ КОИШТО ГО ОДЗЕМААТ ЗДИВОТ

Погонска единица кај F-TYPE 400 SPORT е 3.0-литарскиот V6 мотор со компресор со моќност од 400PS, уникат за овој модел.

Истражете ја технологијата на моторот

ПЕРСОНАЛИЗИРАЈТЕ ГО ВАШИОТ F-TYPE

Направете го вашиот F‑TYPE уникатно ваш. Изберете ги боите на каросеријата и на покривот - и на тркалата, за да добиете целина. Скројте го вашиот личен стил на внатрешноста, одредувајќи ги вашите идеални седишта, текстури и комбинации од бои. И со исклучителната колекција од опции, стилски пакети и додатоци на Jaguar, вашиот F‑TYPE станува навистина персонализиран.

Креирајте свој F-TYPE