Logo jaguar mobile

Спецификации

F-PACE R-SPORT

2.0L 4-ЦИЛИНДРИЧЕН 163KC TURBOCHARGED ДИЗЕЛ РАЧНА ТРАНСМИСИЈА (RWD)

Отвори сѐ
Затвори сѐ
ПРЕГЛЕД
број на седишта 5
Комбиниран циклус l/100km 4.9/4.8*
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 129/126*
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 60
МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Зафатнина (cm3) 1,999
Максимална моќност EEC-KC (kW) 163 (120)
@ врт./мин. 4,000
Максимален вртежен момент EEC-Nm 380
@ врт./мин. 1,750-2,500

ПЕРФОРМАНСИ

Максимална брзина km/h 195
Забрзување 0-100 km/h во секунди 10.2
ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

ДИМЕНЗИИ

Трага на предните тркала (mm) 1,641
Трага на задните тркала (mm) 1,654
Вкупна висина (mm) 1,693**
Меѓуоскино растојание (mm) 2,874
Вкупна должина (mm) 4,746
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,175
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 2,070
Слободно растојание до подлогата, потполно натоварен (mm) 213
Круг на вртење (m) 11.59
Зафатнина на багажниот простор (литри) 650†

ТЕЖИНА

Тежина од (kg) 1,690
Бруто тежина на возилото (kg) 2,380
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Во град l/100km 5.8/5.8*
Надвор од град l/100km 4.4/4.2*
Комбиниран циклус l/100km 4.9/4.8*
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 60
Емисија на јаглероден диоксид (g/km) 129/126*

*Figure refers to cars fitted with 235/65 R18 tyres on ‘Style 1021’ or ‘Style 1022’ wheels.

**Figure refers to cars with sunroof open.

†Below the parcel shelf and when tyre repair system is fitted. 508 litres with space saver spare wheel. 463 litres with full size spare wheel.
Сите прикажани вредности се со технологијата интелигентен Stop/Start.
Прикажаните тежини се однесуваат на возила со стандардна спецификација. Опционалните додатоци ја зголемуваат тежината.
Прикажаните вредности се резултат на локални тестови на произведувачот во согласност со законите на ЕУ. Вистинската потрошувачка на гориво на возилото може да се разликува од потрошувачката добиена со вакви тестови и овие вредности се наменети само за споредба.